Van twee wallen

© marie grégoire

Sinds het uitbreken van de pandemie kijken we meer dan ooit naar schermen en komt er voor onze ogen geen eind aan de overuren. Zou het toeval zijn, dat uitgerekend nu vier superster-serums in een versie voor de oogcontour zijn uitgebracht?

Niet minder dan 60 procent van de spieren die onze gezichtsuitdrukking bepalen bevinden zich in de zone rond de ogen. Het is de meest bezenuwde zone van ons gezicht en zelfs van ons hele lichaam. Daar komt nog bij dat de huid daar ook het fijnst is en te maken krijgt met niet minder dan tienduizend oogknipperingen per dag.

Een studie door de laboratoria van Dior wees uit dat als iemand de leeftijd van een andere persoon moet schatten, dit deel van het gezicht voor 80 procent de geschatte leeftijd bepaalt en ook 65 procent van de aantrekkelijkheid van de persoon. Een behoorlijke uitdaging dus voor de beautysector, want het is net in de oogzone dat de eerste tekenen van veroudering zich manifesteren.

Almaar meer merken brengen nu verzorgingsproducten voor de oogcontouren in serumtextuur uit. Bij Clarins is het overigens op uitdrukkelijke vraag van de gebruikers dat er een lichte versie is uitgebracht van het bekende Double Serum, dat biologisch gezien perfect is aangepast aan deze kwetsbare zone.

Bij Dior, Estée Lauder en Guerlain zijn metalen applicators ontwikkeld die de optimale hoeveelheid product vrijgeven en waarmee je terzelfder tijd de huid rond je ogen kunt masseren. Hierdoor verlaagt de huidtemperatuur gedurende enkele minuten, verbetert de microcirculatie en zullen wallen onder de ogen verminderen.

Night Repair Eye Concentrate, Estée Lauder, 74,50 euro voor 15 ml.
Night Repair Eye Concentrate, Estée Lauder, 74,50 euro voor 15 ml.© packshots: GF
Double Serum Eye, Clarins, 72 euro voor 20 ml.
Double Serum Eye, Clarins, 72 euro voor 20 ml.© packshots: GF
Capture Totale Eye Sérum, Dior, 78,75 euro voor 20 ml.
Capture Totale Eye Sérum, Dior, 78,75 euro voor 20 ml.© packshots: GF
Eye R Repair Serum Abeille Royale, Guerlain, 105 euro voor 20 ml.
Eye R Repair Serum Abeille Royale, Guerlain, 105 euro voor 20 ml.© packshots: GF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content