“We konden geen andere namen van minnaressen bedenken”, verontschuldigt Alister zich, als ik hem vraag waarom de kamers op de eerste verdieping namen van beroemde bedgenotes dragen, terwijl die op de tweede het met een eenvoudig cijfer moeten doen. Ik raad hem aan de Franse geschiedenis te lezen, en bij de gedachte alleen al veert hij op : ” Oh yes, the French were great achievers.

Juliet en Alister zijn een heel bijzonder stel. Beroepshalve reisde hij jaren de halve wereld rond, zij is een beroemde schilderes van planten, een van de uitverkoren studentes van Anne-Marie Evans, die lesgeeft aan de English Gardening School in de Londense Chelsea Physic Garden. Het werk van de gastvrouw hangt overigens op elke etage van Hooke Hall, het hotel waar we te gast zijn. Het huis werd omstreeks 1730 opgetrokken en houdt het midden tussen een klassiek Queen Anne Town House en early Georgian. Tot het eind van de jaren zestig werd het als privé-huis gebruikt, geregeld woonden er dokters of advocaten. De Percy’s arriveerden in 1985, baatten eerst een restaurant uit aan de overzijde van de High Street, en kregen toen het pand in het oog waar ze hun gastvrijheid konden botvieren. Maar eerst runden ze er nog een Italiaans restaurant in.

“We waren dag in dag uit in de weer, en het hollen en sleuren kostte Juliet een knie. Uiteindelijk gaven we het restaurant op en bouwden tien kamers uit”, herinnert de gastheer zich.

De kamers op de eerste verdieping, met de namen Casanova, Lady Hamilton of Madame de Pompadour, vallen behoorlijk groot uit, lijken veeleer op suites, sommige compleet met hemelbed. Zelf slapen we in nummer zeven, een etage hoger, met de dakhelling als plafond. De muren hebben frambozenrood behang, maar het geheel is veeleer klein, met een antiek meubeltje. Toch is er alles voorhanden : van een broekpers tot een televisie en een goed gestoffeerde badkamer. Niet alleen de slaapkamers ademen geschiedenis, ook de zitkamer met houten panelen en oude portretten en de ontbijtkamer waar een gekleurde ets met een prachtige steeplechase de aandacht trekt. Het ontbijt is zéér Engels, op het sinaasappelsap na, dat komt uit brik.

Vooraan staat Hooke Hall in een redelijk drukke hoofdstraat, met de voeten in de lavendel, terwijl de klimhortensia’s zich omhoog haasten. Wie voor de stilte komt, kan beter aan de achterzijde slapen.

Hooke Hall telt tien kamers, die voor 70 tot 120 pond worden verhuurd. Voor het ontbijt wordt 6,50 pond (continentaal) of 8,50 pond (English) per persoon gerekend. Hooke Hall, High Street 240, Uckfield, East Sussex TN22 1EN, Groot-Brittannië, +44 1825 761 578, +44 1825 768 025, site : www.hookehall.co.uk

In deze reeks wordt enkel ruimte gemaakt voor kleine hotels in een historisch kader, waar de eigenaar zelf de zaak runt en gastvrijheid vooropstaat. De hotelletjes liggen op maximaal drie uur reizen van Brussel. Precies goed voor een charmant weekend.

TEKST EN FOTO’S pierre darge

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content