Van luxehandtassen tot iconische loafers: drie nieuwe accessoirewinkels

Sebago, Antwerpen. © GF
Demi Feron
Demi Feron Medewerker Knack Weekend

Deze drie nieuwe accessoirewinkels zijn een ommetje waard.

1. Charlotte Beaude

Ontwerpster Charlotte Beaude staat bekend om haar elegante, luxueuze statementhandtassen. De Belgische opende in februari een eerste boetiek in Brussel waar je op afspraak haar nieuwste creaties kunt komen bewonderen. Beaudes achtergrond als architecte komt duidelijk terug in de warme sfeer van de boetiek. Vooral de massieve cementen tafel in het midden van de ruimte springt meteen in het oog. Die ontwierp ze samen met haar man (en zijn bedrijf, Terre du Sud), speciaal voor de shop.

Rue de la Réform 34, Elsene, charlotte-beaude.com

© Mathias Hannes
2. IWC Schaffhausen

Het Zwitserse luxehorlogemerk IWC Schaffhausen opende in maart zijn allereerste boetiek in ons land, met de Belgische Juwelier Haesevoets als partner. De twee bedrijven hadden al jaren een goede verstandhouding en die leidde nu tot een samenwerking. De winkel zelf ademt luxe, dankzij houten accenten en zachte kleuren. Je kunt er terecht voor de hele collectie van IWC Schaffhausen, maar ook voor exclusieve limited editions.

Schuttershofstraat 9C, Antwerpen, iwc.com

2
2 © yossi lichtfeld
3. Sebago

Het Amerikaanse schoenen- en kledingmerk Sebago opende recent zijn eerste flagshipstore in hartje Antwerpen. De inrichting, met donkerblauwe suède accenten, blijft trouw aan de nautische identiteit van het label. Speciaal voor de opening van de winkel werd patchwork ontworpen waarop de Antwerpse skyline geborduurd werd en dat terugkomt op meerdere kledingstukken. Daarnaast vind je er uiteraard de iconische handgemaakte loafers, verkrijgbaar in meerdere modellen en kleuren.

Nationalestraat 15-17, Antwerpen, sebago.be

Partner Content