Rust, een stijlvolle omgeving en een vlekkeloze bediening : vanuit dit eeuwenoude pand aan de reien zie je Brugge van zijn meest romantische zijde.

F rederick Vanhaecke kan goede papieren voorleggen : hij leerde de stiel bij zijn moeder, die het Pandhotel in Brugge tot een referentie en een bron van inspiratie voor velen uitbouwde. Sinds een jaar runt hij zijn eigen hotel, in het vijftiende-eeuwse klooster van de zusters kartuizerinnen. Het bevat niet alleen prachtige architecturale elementen, Fredericks vrouw Pascale zorgde ook voor een nieuwe, frisse look in de inkomhal, de bar en de ontbijtruimte. In de bar vallen de prachtige open haard en de fraaie lambrisering op, maar bovenal de schitterende uitkijk over de Dyver, een van de oudste reien van de stad. De ontbijtruimte baadt in eenzelfde sfeer én heeft hetzelfde uitzicht, zodat het drummen is om ’s morgens één van de drie tafels aan de waterkant te bemachtigen.

Elk van de twintig kamers is verschillend ingericht : een Pieter Porter-toets waaraan straks een eigen cachet wordt toegevoegd. Pascale wil het hotel immers een meer authentieke, klassieke en toch frisse stijl meegeven. En wie zich in de bar met een tijdschrift in een van de comfortabele sofa’s heeft genesteld, en er van de sfeer heeft mogen proeven, kan zich daar enkel over verheugen. Gelijk met de nieuwe stijl zullen ook flatscreen-tv’s worden toegevoegd.

De Orangerie ligt in hartje Brugge, maar een parkeerdienst zorgt ervoor dat de auto’s van de klanten veilig worden weggebracht. Zodat ze ’s middags op het terras van een typische en erg uitgebreide Engelse high tea kunnen genieten, die door de butlers wordt geserveerd. Ook het awardwinning buffetontbijt met champagne en een ‘eitje naar eigen smaak’ kunnen buiten worden opgediend.

praktisch

:: Hotel De Orangerie telt 20 kamers die vanaf 195 euro worden verhuurd. Voor het ontbijt wordt 19 euro per persoon aangerekend. Een Grand Romance-arrangement (twee overnachtingen met ontbijt, welkomstdrink, afternoon tea en een gastronomisch viergangendiner in een Brugs toprestaurant) kan vanaf 495 euro voor twee personen.

:: Hotel De Orangerie, Kartuizerinnenstraat 10, 8000 Brugge, 050 34 16 49, www.hotelorangerie.com

Tekst Pierre Darge l Foto’s Jan Verlinde

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content