Vallen de maskers af?

© GETTY IMAGES

In serum gedrenkte sheet masks zijn vandaag bijzonder in trek. Maar zijn ze echt zo effectief als ons beloofd wordt?

De meningen over sheet masks zijn verdeeld. Tegenstanders, zoals Paula Begoun van het merk Paula’s Choice, hekelen de ecologische impact . Dermatoloog Hélène Binet wijst op de pluspunten. “In de geneeskunde is aangetoond dat, als je je huid afsluit, de bestanddelen in een masker makkelijker doordringen dan wanneer het masker gewoon in de open lucht wordt aangebracht. Ook al werken de actieve stoffen alleen in op de bovenste laag van de opperhuid, toch wordt de huid extra gehydrateerd dankzij de aanwezigheid van hyaluronzuur. Dat heeft een gunstig effect op de huidbarrière en op de hoornlaag: de huid ziet er sterker en voller uit.”

Nathalie Broussard, directeur wetenschappelijke communicatie bij Shiseido, ziet ook andere voordelen. “Een aantal actieve ingrediënten zoals retinol of vitamine C kunnen slecht tegen licht en zuurstof. Deze kwetsbare ingrediënten verliezen minder snel hun kracht door de verpakking van de sheet masks en ze worden ook makkelijker opgenomen. Deze maskers geven de huid een boost als dat nodig is en zijn bovendien heel gemakkelijk mee te nemen als je op reis gaat. Omdat elke dosis apart verpakt is, krijgen ook bacteriën nauwelijks een kans.”

Ook bevatten ze minder bewaarmiddelen, iets wat steeds meer consumenten belangrijk vinden. Tot slot: het succes is voor een groot stuk te danken aan de huidige gezondheidscrisis en de lockdowns. “De markt is geëvolueerd”, knikt Nathalie Broussard. “Consumenten profiteren van de tijd die ze nu thuis doorbrengen om hun huid te verwennen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content