De vakantie is duidelijk in aantocht. Zo was het afgelopen zaterdag onmogelijk om te parkeren bij de lokale vestiging van een bekende doe-het-zelfketen. De hoop op mooi weer en het vooruitzicht op enkele vrije weken in juli of augustus zijn blijkbaar het startschot voor klussen in huis&tuin, van het herstellen van de garagepoort tot het schilderen van de badkamer. Vakantie. Vraag maar na in uw omgeving : wie loopt er niet met een ’te doen’-lijstje rond ? Zelfs degenen die voor een luie zon-en-zeevakantie kiezen, hebben minstens één stapeltje boeken klaarliggen. En hebben wellicht de musea aangekruist die ze moeten gezien hebben, de gerechten omcirkeld die ze moeten geproefd hebben. Als je het wat cynisch bekijkt, lijkt vakantie wel hard werken. Overigens is vakantiestress een ingeburgerd woord. Vreemd, want is vakantie niet dé gelegenheid om aan de dagelijkse stress te ontsnappen ?

Toegegeven, ik heb er mij ook aan bezondigd. Ik herinner me nog hoe ik met een Trotter in de hand urenlang en steeds gestresseerder door Venetië dwaalde, op zoek naar die ene fantastische maar onvindbare trattoria. Of mijn eerste bezoek aan New York, waarbij ik mezelf zo’n druk programma oplegde dat ik vakantie nodig had om te bekomen.

Maar sinds mijn dertigste heb ik nog weinig vakantiestress. Ik was dat najaar compleet onverwacht met een vriendin naar Zuid-Afrika vertrokken, zodat er zelfs geen tijd restte om lijstjes te maken. Natuurlijk gebruikten we ter plekke een reisgids, maar niets moest, we konden alle kanten uit. Het was een heerlijke trip. En van de vele rugzaktoeristen die we ontmoetten in de budgethotels waar we logeerden, leerde ik vooral dat ik niet, zoals zij, maanden onderweg moest zijn om van een mooie reis te spreken. Zelden mensen ontmoet met langere en drukkere lijstjes : via de hoogste bergen over de gevaarlijkste rivieren tot bij de meest afgelegen volkeren.

Eigenlijk is het simpel. Een vakantie is geslaagd als we uit de dagelijkse sleur kunnen stappen. Weekend Knack wil u daar deze zomer bij helpen. Een verre bestemming, op vakantie in eigen land of gewoon thuisblijven, wat u ook kiest, u kunt bij ons terecht. Wij hebben voor u geen dwingende lijstjes, maar wel een waaier van suggesties.

Vanaf volgende week al schakelen we over op een vakantieritme. Om de veertien dagen bezorgen we u heel wat extra pagina’s. Geen dunne zomernummers dus, maar telkens een stevig magazine. Niet dat we u willen stresseren ! Nee, onze tweewekelijkse Weekend Knack wordt ontworpen op maat van de vakantie. Met een kortverhaal van vier van ’s lands graaggelezen schrijvers : Margot Vanderstraeten, Luc Devos, Eriek Verpale en ‘onze’ Jean-Paul Mulders. Wie nog gelooft dat vrouwen geen gevoel voor humor hebben, krijgt van Linda Asselbergs lik op stuk. In haar ironische stijl doet ze in haar column Zomerzotheid verslag van de grappige fenomenen die in vrije tijd en bij zwoele temperaturen opduiken. Nieuw is ook de psychologiereeks, dicht op uw huid, actueel, compact en helder. De Bellini-cocktail smaakt helemaal naar zomer : luchtige gesprekken en veel beeld van interessante mensen uit de lifestylesector. Voorts vindt u in Weekend Knack telkens twee reisreportages : een veraf en een dichtbij. Voor fervente reizigers een praktische gids, voor thuisblijvers verhalen om bij weg te dromen.

Dat alles krijgt u bovenop de vertrouwde mix van rubrieken en nieuws over mode, beauty, design, interieur, eten en drinken. Weekend Knacks om van te genieten dus, waar en wanneer het u uitkomt. Prettige vakantie !

TRUI MOERKERKE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content