Up-to-daten

© ILLUSTRATIE EVA MUNDORFF

We willen niet gezegd hebben dat vroeger alles beter was, maar als je naar deze nieuwe termen kijkt, lijkt daten en dumpen er niet bepaald eenvoudiger op geworden. Een gewaarschuwde single telt voor twee.

1. Haunting

Of virtueel stalken. Officieel is de relatie voorbij. Officieus volgt, liket en becommentarieert je ex alles wat je doet op sociale media. Vleiend, maar ook vervelend, want zo blijft hij of zij in je leven rondspoken. Dat maakt het moeilijk om er definitief een streep onder te trekken.

2. Throning

Die knappe klootzak meenemen naar een netwerkevent of met je baas in bed duiken om een promotie te krijgen. Wie een verhouding begint om de eigen status op te krikken, bezondigt zich aan throning. Met liefde heeft dit weinig te maken, met eigenbelang des te meer.

3. Banksying

De geheimzinnige kunstenaar Banksy zit niet om een stunt verlegen. Vlak nadat zijn schilderij Girl With Balloon verkocht werd, begon het zichzelf te vernietigen. De sabotage was minutieus gepland. In datecontext betekent banksying anticiperen op een breuk lang voor je er effectief een punt achter zet.

Op weekend.be/datewoorden kun je je datevocabularium nog verder uitbreiden.

Up-to-daten
© ILLUSTRATIE EVA MUNDORFF
Up-to-daten
© ILLUSTRATIE EVA MUNDORFF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content