Ligging IN DE GROENE VILLAWIJK VAN HET ZOUTE

sfeer RESOLUUT MODERN MET DESIGNICONEN

reistijd VIJF KWARTIER RIJDEN VAN BRUSSEL

prijs / kwaliteit DUUR

Bea Mombaers geniet in het westen van het land enige reputatie als inrichter van huizen, en runt aan de Knokse Kustlaan ook nog de interieurzaak Items. Beroepshalve kijkt ze achter de muren van de fraaiste huizen en ontdekt daarbij wel vaker een verborgen juweeltje, zoals de zeer typische Knokse villa met imposant strooien dak waar ze sinds kort gasten ontvangt. “Ik was er wel vaker als klant op bezoek geweest,” zegt de gastvrouw, “en stond in bewondering voor de herinrichting door de architect die het drie jaar geleden betrok. Tegelijkertijd zag ik bijkomende kansen voor het huis en besloot om het open te stellen voor anderen.”

Voor het zover was, kreeg de betonnen vloer een oppoetsbeurt en zette Bea er een aantal interessante objecten neer, die ze als vintage omschrijft, omdat zo’n woord wat chiquer klinkt dan sleets of verouderd. “Objecten krijgen in een interieur vaak een andere dimensie dan in de winkel”, weet de Knokse, en we spreken haar niet tegen.

De zeer grote centrale ruimte zorgt voor een loftgevoel. Er werd een houten tafel met de grillige vormen van een boom uit de Filippijnen neergezet, maar ook een driedelige witte stoel van Joe Colombo, een verweerde massagetafel, een zwart bureau van Jules Wabbes en stoelen van Pierre Guariche. Voeg daar een kleine bibliotheek bij met boeken over design en architectuur, en men krijgt een aantrekkelijk geheel waarin designfans zich op hun best zullen voelen.

Er zijn drie slaapkamers, waaronder de master bedroom op de eerste verdieping, groot met een kingsize bed en achter het hoofdeinde een granitobadkuip. Elf felgekleurde kussens sieren de bedsprei, terwijl Marokkaanse gordijnen het zomerlicht buiten houden. Pittige kleine mozaïektegeltjes in douche en lavabo zorgen voor een prettig contrast.

Bezoekers kunnen er ongestoord van de tuin en van het kleine zwembad genieten, en ’s morgens in de keuken op een barkruk een uitgebreid ontbijt nemen met verse fruitsla, vers brood en een royaal stuk kaas.

Door Pierre Darge / Foto’s PPI

Bed & Breakfast by Bea Mombaers telt drie kamers die tegen

150 tot 250 euro worden verhuurd.

Bed & Breakfast by Bea Mombaers, Konijnendreef 6,

8300 Knokke-Heist, 050 603 606, www.items-knokke.com.

TIP

Met de fiets het

achterland van het Zwin verkennen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content