WANDELING

Knack stippelde een bijzondere wandeling uit van om en bij de 8 kilometer waarbij vooral de Europese Leopoldwijk met een exclusief bezoek aan het Europees Parlement vooropstaat. Verder wordt de vrij onbekende, maar schitterende woonwijk rond de Maria-Louizasquare en de Ambiorixsquare verkend met talrijke Art Nouveau-gevels en een bezoek in enkele van deze huizen ! Tijdens het weekend van 14 en 15 september gaat in het Brusselse gewest ook de Open Monumentendag door. Langsheen het parcours liggen een tiental monumenten en huizen die vrij toegankelijk zijn op zondag 15 september.

Naast deze wandeling van 8 km zijn er nog drie bijkomende uitwijkmogelijkheden : naar het Maison de la Francité met een tentoonstelling over architect Govaerts (Art Nouveau), naar het Jubelpark met zijn nationale musea en het Paviljoen van Victor Horta en een uitloper ten noorden van de Ambiorixsquare met een aantal bijzondere Art Nouveau-huizen.

GRATIS BEZOEKEN

Heel wat gebouwen en musea zijn op vertoon van de Knack wandelbrochure gratis te bezoeken : het Europees Parlement, het Museum voor Moderne Kunst, het Museum van het Kon. Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (met de Iguanidons !), de Solvay Bibliotheek, het Wiertzmuseum, de Concert Noble, de Residentie van de Franse Ambassadeur, Hotel van Eetvelde (één van Victor Horta’s meesterwerken), het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis enzovoort.

START

Gratis inschrijving op zondag 15 september tussen 10 u. en 14 u. op de Kunstberg, op 100 meter van het Centraal Station.

Wie met de trein komt, betaalt 300 fr. (heen én terug) voor het speciale evenemententicket in het kader van de Brusselwandeling van Knack. Dit speciale ticket is enkel op 15 september geldig en te koop in elk Belgisch station. De start is gesitueerd in de buurt van het Centraal Station. Na de eindanimatie in het Leopoldpark kan u de trein opstappen in het Leopoldstation (Brussel LK/QL) of in het station Brussel Schuman.

Wie met de wagen komt, kan het best parkeren in de buurt van het Jubelpark of het Europees Parlement (d.i. op het einde van de Belliardstraat) waar de eindanimatie doorgaat. Van daaruit neemt u even de metro naar het Centraal Station om zo bij de start te komen.

EUROPEES PARLEMENT

Tussen 11 en 17 uur kan u een bijzondere rondgang maken in het Europees Parlement. In de grote vergaderzaal krijgt u alle informatie via een geluidsband. De verschillende fracties van het parlement organiseren enkele boeiende debatten met belangrijke politieke tenoren of zorgen voor een educatieve informatiestand. Tijdens dit bezoek kan u meteen van de gelegenheid gebruik maken om de innerlijke mens te versterken want tussen 12 en 15 uur kan u voor amper 400 fr. een warme maaltijd nemen in het bezoekersrestaurant van het Europees Parlement (voorgerecht, hoofdschotel, dessert en 1 drank) ! In de bar op de 3de verdieping kan u ook doorlopend tot 17 uur snacks en dranken verkrijgen.

ANIMATIE

Tijdens de eerste doortocht in het Leopoldpark kan u genieten van de muzikale charme van het Bérenger Trio onder leiding van gitarist-zanger Martin Bérenger. Naast hun doorwinterde Django Reinhardt-repertoire brengen zij ook zigeunerliederen, muzettewalsen, bossa nova’s en jazzstandards. Intussen trakteert Belle-Vue u op een gueuze of kriek, tenzij u bij Evian een water ophaalt.

De eindanimatie, ook in het Leopoldpark, begint om 16 uur. Jean Bosco Safari (solo) brengt ons allen weer in vervoering met zijn wondermooie stem en zijn romantische melodieën. Wie één van de schitterende prijzen wil winnen, moet onderstaande bon netjes uitknippen, laten afstempelen op de controle-post en in de Knack-urne bij het einde deponeren. Kopies of deze hele bladzijde worden niet aanvaard. Alleen het kleine bonnetje hoort in de urne.

VISUM PRIJSVRAAG RADIO 2

Zondag a.s. 8 september hoor je in ?VISUM? op Radio 2 (tussen 9 en 10 uur) een reportage over deze Brusselse wandeling. In deze reportage stelt Visum een prijsvraag. Hiermee kan je een reis voor 2 personen naar London met British Midlands winnen. Het antwoord schrijf je op een kaartje met vermelding van naam en adres en gooi je op het einde van de wandeling in de Radio 2-urne.

Voor meer informatie over deze wandelhappening kan u terecht bij de Knack-promotiedienst op het nr. (051) 26.63.20.

Een geheel nieuwe wijk is in opbouw rond het Europees Parlement.

Jean Bosco Safari zorgt in het Leopoldpark met zijn gevoelige songs voor een zomerse ambiance.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content