WANDELING

Een nieuw wandeltraject van om en bij de 6,5 km toont de belangrijkste monumenten en meest pittoreske hoekjes van Breda, net als Diest één van de 4 Oranjesteden. In het Kasteel van Breda, waar eeuwenlang telgen van de Oranje-dynastie hebben gewoond en nu eigendom is van het Nederlandse leger, krijgt u een exclusieve rondleiding ! Verder kan u een bezoek brengen aan de Grote of Onze-Lieve-Vrouwekerk, het Begijnhof, de Waalse Kerk, het cultuurcentrum De Beyerd (toegangsprijs 1 gulden p.p.), de Synagoge enzovoort.

START

Gratis inschrijving op zondag 25 augustus tussen 10 u. en 14 u. in de Willemstraat voor het stationsgebouw (rechtover de V.V.V.).

Tot eind deze week kan u nog inschrijven voor de speciale trein die Knack i.s.m. de NMBS heeft ingelegd. Daartoe moet u snel onderstaande bon insturen. Deze trein vertrekt vanuit Kortrijk (8 u.38) met stopplaatsen in Gent St.-Pieters (9 u.05), St.-Niklaas (9 u.35) en Berchem (10 u.01). Met het speciale ticket à 690 fr. per persoon kan u vanuit elk NMBS-station vertrekken en aansluiten in één van de stopplaatsen op de Knack-trein. ’s Avonds vertrekt de trein vanuit Breda om 18 u.10 (aankomst Kortrijk om 20 u.38).

Wie met de wagen komt, neemt op de autoweg E19-A16 Antwerpen-Breda-Rotterdam de derde afrit met vermelding Breda, nl. afrit 17 Prinsenbeek (Breda Noord) en dan volgt u de Knack-pijlen tot op de N.A.C.-parking. Van daaruit vertrekt een regelmatige pendeldienst naar het station. ’s Avonds brengen dezelfde bussen u van bij het Spanjaardsgat (op 250 m van de eindanimatie) terug naar de parking.

ANIMATIE

Het Orkest der Lage Landen (OLALA) brengt in het Park Valkenberg een muzikale medley van het betere Nederlandstalige lied. Daarbij hoort gewoontegetrouw een kriekje of gueuze van Belle-Vue, tenzij u kiest voor een Evian-flesje. De kinderen kunnen zich uitleven op het springkasteel of zich laten schminken ! Op de Grote Markt zal u vanaf 16 uur kunnen genieten van Rosa King & Upside Down, swingende jazz, blues, soul en funk overgoten met een krachtige Rosa King-stem ! Wie één van de schitterende prijzen wil winnen, moet onderstaande bon netjes uitknippen, laten afstempelen op de controle-post in de Valkenberg en in de Knack-urne bij het einde deponeren. Kopies of deze hele bladzijde worden niet aanvaard. Alleen het kleine bonnetje hoort in de urne.

VISUM PRIJSVRAAG

RADIO 2. Zondag a.s. 18 augustus hoor je in ?VISUM? op Radio 2 (tussen 9 en 10 uur) een reportage over deze Bredase wandeling. In deze reportage stelt Visum een prijsvraag. Hiermee kan je een Pentax Espio 110 fototoestel winnen. Het antwoord schrijf je op een kaartje met vermelding van naam en adres en gooi je op het einde van de wandeling in de Radio 2-urne.

WEEKEND- ARRANGEMENT

Voor 125 gulden p.p. verblijft u 2 dagen (1 overnachting) in het 4-sterrenhotel Mercure (vlak bij het station). Daarnaast wordt u verwend met een welkomstdrank, een ontbijtbuffet, een culinair 4-gangendiner en een VVV-informatiepakket. Dit arrangement is trouwens geldig tot half december ’96. Max. 2 kinderen (tot 16 jaar) logeren gratis (inclusief ontbijtbuffet) mits zij slapen op de kamer van de ouders. Reserveren bij VVV op tel. nr. (0031) 76 – 522.88.00 of per fax. (0031) 76 – 521.85.30.

Voor meer informatie over deze wandelhappening kan u terecht bij de Knack-promotiedienst op het nr. (051) 26.63.20 of 26.65.89.

Rosa King is puurheid en tastbare authenticiteit met een nog waarachtige bühne-act !

Op zondag 25 augustus exclusieve rondleidingen in het Kasteel van Breda, ooit de woonplaats van de graaf Hendrik III van Nassau.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content