WANDELING

De speciaal uitgestippelde wandeling van 8,5 km doorheen Aken, een stad met een groot verleden, biedt een aaneenschakeling van monumenten, parken en groene ruimtes, fonteinen en standbeelden, musea en kerken… Belangrijke musea als het Couven-Museum, het Ludwig-Forum Für Internationale Kunst, het Suermondt-Ludwig Museum en de Burg Frankenberg, evenals de Dom en het Raadhuis zijn gratis te bezoeken voor de Knack-wandelaars.

START

Gratis inschrijving op zondag 11 augustus tussen 10 u. en 14 u. op het stationsplein bij het Hauptbahnhof.

Wie nog een plaats wil bemachtigen op de speciale trein die Knack i.s.m. de NMBS heeft ingelegd, moet snel reageren door onderstaande bon in te sturen. Deze vertrekt vanuit Oostende (7.54 u.) met stopplaatsen in Brugge (8.13 u.), Gent St-Pieters (8.41 u.), Brussel Zuid (9.20 u.), Brussel Noord (9.36 u.) en Leuven (10.10 u.). Met het speciale ticket à 500 fr per persoon kan u vanuit elk NMBS-station vertrekken en aansluiten in één van de stopplaatsen op de Knack-trein. ’s Avonds vertrekt de trein vanuit Aken om 18.06 u. (aankomst Oostende om 21.33 u.).

Wie met de wagen komt, neemt de E40 Luik-Aken-Keulen. Afrit Aachen Brand en dan richting Hauptbahnhof blijven volgen. Vanaf de Theaterstrasse bordjes Knack-parking volgen. Er is immers gratis parking achter de Kauthof (350 pl.) en bij de Sparkasse (120 pl.). Andere parkeerplaatsen zijn betalend !

ANIMATIE

In het Kurpark zorgt het Hot Club Trio voor swingende jazzmuziek. Het alomgeprezen kriekje of de gueuze krijgt u gratis van de Belle-Vue-medewerkers tenzij u aanschuift bij de Evian-stand voor een water. De kinderen kunnen intussen terecht bij het springkasteel of de grimestand. De eindanimatie vindt plaats op de Markt bij het Raadhuis. Vanaf 16 uur zorgt André Appeldoorn met zijn Mansana Salsa Band voor sfeervolle muziek in een tropisch decor ! Wie één van de schitterende prijzen wil winnen, moet onderstaande bon netjes uitknippen, laten afstempelen op de controle-post in het Kurpark en in de Knack-urne bij het einde deponeren. Kopieën of deze hele bladzijde worden niet aanvaard. Alleen het kleine bonnetje hoort in de urne.

EXTRA PRIJZEN

Zondag a.s. 4 augustus hoor je in ?VISUM? op Radio 2 (tussen 9 en 10 uur) een reportage over deze wandeling in Aken. In deze reportage stelt Visum een prijsvraag. Hiermee kan je een Pentax Espio 110 fototoestel winnen. Het antwoord schrijf je op een kaartje met vermelding van naam en adres en gooi je op het einde van de wandeling in de Radio 2-urne. Wie van plan is ook de wandeling in Breda en Brussel mee te maken én nog geen spaarkaart heeft, kan deze alsnog in Aken voor amper 100 fr aankopen. Radio 2, Knack en Belle-Vue zorgen dan voor 3 leuke geschenken.

WEEKEND- ARRANGEMENT

Ook in Aken kan u voordelig het weekend doorbrengen. Een overnachting in het Ibis-Normaluhr-hotel kost voor een single 93 DM en voor twee personen 108 DM (telkens ontbijt inbegrepen). Voor boekingen of informatie kun je terecht bij het Verkehrsverein Aacken op het nummer 0049 241 180 29 50 of per fax 0049 241 180 29 30.

Voor meer informatie over deze wandelhappening, kan u terecht bij de Knack-promotiedienst op het nummer (051) 26.63.20.

Tropische muziek met André Appeldoorn en zijn Mansana Salsa Band op de Markt in Aken.

De Dom van Aken symboliseert de rijke geschiedenis van Aken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content