Knack sluit de zomerwandelingen van 1995 in Brugge als een echte apoteose ! Een speciaal op maat geknipte wandeling toont niet alleen het beroemde Brugge met de Burg, de Markt en het Begijnhof. Tijdens de 10 km lange wandeling kan je ook kennis maken met andere bezienswaardigheden, zoals het Guido Gezelle-museum, het Museum voor Volkskunde, de Jeruzalemkerk met het Kantcentrum en de Magdalenakerk. Uitzonderlijk kan je gratis zes stedelijke musea bezoeken (o.a. Gruuthuse-, Memling-, Groeningemuseum…) evenals de brouwerij Straffe Hendrik.

START :

Elkeen kan zich gratisinschrijven voor deze happening op zondag 27 augustus vanaf 9 u. tot 14 u. aan het Stationsplein. In elk NMBS-vertrekstation kan je een ticket aankopen met 60 % reduktie en een maximum van 320 fr heen en terug. Vermeld daarvoor kortingskode KV1. Wie ook de tentoonstelling “Van realisme tot symbolisme” wil bezoeken in het kunstcentrum Oud Sint-Jan kan daarvoor bij de NMBS een ticket kopen aan 350 fr, treinreis inbegrepen. Deze tentoonstelling blijft op zondag 27 augustus speciaal tot 20 uur open. Als je met de auto komt, neem dan vanaf de E40 de A17 richting Brugge om na de tweede verkeerslichten via de Koning Albertlaan (N397) het station te bereiken. Naast het station is een nieuwe, grote parkeergarage waar je gratis kan parkeren.

ANIMATIE :

Bij het Memlinghuiszorgen de Brothers in Blues voor de nodige ambiance. De verfrissing komt van Belle-Vue of Evian, terwijl de kinderen zich een tijdje kunnen amuseren bij het springkasteel of de kindergrime. De eindanimatie gaat door in het Minnewaterpark vanaf 16 uur met een optreden van Jean Bosco Safari solo, gevolgd door de prijsuitreiking van de tombola om 17 u.30.

Geert Hoste geeft weer tal van prijzen weg. Wie een reischeque Jet Air van 50.000 fr, een mountain-bike, een Knack-fiets, een weekendarrangement in Grand Hotel in Brugge of een weekend Molenheide wil winnen, moet onderstaande bon uitknippen, laten afstempelen op de kontrolepost en in de Knack-urne bij het einde deponeren.

VISUM-PRIJSVRAAG :

Zondaga.s. 20 augustus hoor je in”VISUM” op Radio 2 (tussen 9 en 10 uur) een reportage over deze wandeling in Brugge. Als extra prijs kan je een vakantieverblijf in het Limburgse Hengelhoef winnen. Het antwoord op deVISUM-prijsvraag schrijf je op een kaartje met vermelding van naam en adres en gooi je op het einde van de wandeling in de Radio 2-urne.

WEEKENDARRANGEMENTEN :

Misschien wil je er in Brugge een weekenduitstapje van maken. Er zijn ongetwijfeld vele mogelijkheden om wat langer in Brugge te genieten van al het mooie. Bij de Dienst voor Toerisme kan je terecht voor boekingen en informatie, op het telefoonnummer 050/44.86.86.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content