De horeca van Kortrijk kan best wat jong, fris bloed gebruiken. Daarom is de komst van Kwizien Céline op bijval onthaald. Kwizien Céline maakt het mogelijk om voor een redelijke prijs, in een actuele omgeving, smakelijk en verzorgd te eten. Het moderne restaurant is een realisatie van Céline Pélissier. Zij koos voor een hedendaagse, laagdrempelige formule, met als visitekaartje een driegangenmenu met keuze, voor de democratische prijs van 32 euro. Céline Pélissier wordt op de achtergrond gecoacht door haar ouders. Gezamenlijk wordt de kwaliteit nauwgezet in het oog gehouden. Zo vermeldt de wijnkaart uitsluitend met kennis van zaken geselecteerde wijnen. Dat geeft de garantie dat men zonder gevaar van hoofdpijn een goedkope fles kan bestellen. Hierdoor is het mogelijk om voor nog geen 45 euro per persoon lekker te eten en te drinken !

Wij vonden Kwizien Céline in een honderd jaar oud huis aan de Gentsesteenweg. De gelijkvloerse verdieping van het voormalige kaarterscafé werd gestript en heringericht. In de plaats kwam een eetzaal met een loungesfeertje in donkere tinten. Aan het monumentale oude plafond hangt een luchter met wel dertig lampenkappen. Sfeervol is de verlichting van de houten vloer, die gebeurt van onder de muurbanken. In de schemerige ambiance komen de hagelwitte tanden van kordate Céline, die lachend de bestelling komt opnemen, extra tot hun recht. Deze elegante en vastberaden jonge vrouw is ook de uitvinder van de in de eetzaal opgestelde gleuftafels. De brasserietafels werden volgens haar directieven vervaardigd. Het houten blad heeft een uitsparing om een flacon olijfolie (met verstuiver !), een fles wijn en diverse condimenten veilig weg te zetten. De spijskaart is beknopt en vermeldt ook de gerechten uit het menu.

Wij opteerden voor het menu van 32 euro en bestelden verschillende voor- en hoofdgerechten. Er kwamen hapjes, zoals tonijnrillettes en mousse van ham. Voorgerechten waren : carpaccio van rundvlees met ganzenleverpastei, slaatje, parmezaan en briochebrood en, aan de andere kant, gerookte zalm met geitenkaas, bieslook, toast, kruidensla en het dominerend zoet van honingvinaigrette. Er waren twee hoofdgerechten : kalfsvlees met witloof, wortelen, dikke bruinefondsaus en met sjalot gebakken aardappels, en, aan de overkant, tongrolletjes en scampi’s met fijne groenten, vissaus en mousseline van aardappelen.

Het glas werd gevuld met een eerlijke, door de zon gestuurde Corsicaanse Terra Vechia 2000 (18 euro). Crème brûlée sloot deze correct bereide, klassiek getinte maar daarom niet minder smakelijke maaltijd af.

Kwizien Céline heeft nog een achterzaaltje waar men in groepsverband aan een hoge lange tafel met barkrukken kan zitten, en er zijn twee privéruimtes op de eerste verdieping.

IN HET BLOED

Céline Pélissier is jong maar niet de eerste de beste. Céline is namelijk de dochter van de Fransman Jacques Pélissier en zijn West-Vlaamse vrouw Nicole. Het bescheiden echtpaar baat bijna tien jaar met succes het chique restaurant Saint-Christophe uit, algemeen aanzien als het beste gastronomische eethuis van groot-Kortrijk.

Dochter Céline werkte vijf jaar in zowat alle afdelingen van Saint-Christophe. Omdat haar ouders altijd zo hard moesten werken, wilde zij eigenlijk niet in de horeca. Na haar middelbare studies trok Céline naar Engeland om verder te studeren en daar ontdekte zij, dat zij de horeca miste.

MODIEUS STADSRESTAURANT

Keuken: 7,5

Decor: 7,5

Comfort: 7

Service: 7

Prijs/kwaliteit

KWIZIEN CéLINE

Gentsesteenweg 29

8500 Kortrijk.

056 20 05 03.

Gesloten op dinsdag

en woensdag.

Lunch 17 euro, menu 32 euro.

www.kwizienceline.be

www + meer culinaire informatie op het.gastronomen.net

Door Pieter van Doveren / Foto’s Jan Caudron

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content