UIT ETEN
:: Deze reportage kwam tot stand met de medewerking van touroperator ‘Caractère’. Zijn brochure is te verkrijgen bij geselecteerde reisagenten. Voor een overzicht van de verkooppunten of toesturen van de brochure (2,50 euro verzendingskosten) : 053 63 18 39 of per e-mail : info@caractere.be. Website : www.caractere.be
SAINTE-MARINE,
op 5 tot 15 minuten wandelen van Villa Tri Men
Le café du Port, rue du Bac (+ 33 2 98 56 44 36), eenvoudig van stijl, maar correct en niet duur. Het menu du pêcheur van drie gangen kost 26 euro en kan bijvoorbeeld bestaan uit 9 creuses, poêléede Saint-Jacques au jus de veau, nagerecht van een enorme dessertkaart en kaas.
Sainte-Marine, rue du Bac (+ 33 2 98 56 34 79), frisse inrichting, met materialen in strandjuttersstijl. Altijd vol, dus tijdig reserveren, veel vis en reusachtige zeevruchtenschotels waarmee u een avondje zoet bent. Het lunchmenu kost 15 euro en ’s avonds zijn er menu’s vanaf 26 euro.
L’Agape, la Plage (+ 33 2 98 56 32 70), bekroond met een Michelin-ster, het betere culinaire werk in de streek. Menu vanaf 43 euro. Reserveren absoluut aangeraden.
BENODET,
vooral bij zonsondergang
L’Alhambra, corniche de l’Estuaire (+ 33 2 98 57 16 00), dit terras van het art-décohotel LeMinaret, dat in restauratie is, is vooral befaamd om zijn plateau de fruits de mer.
QUIMPER,
het culturele centrum van de streek
Fleur de Sel, 1 Quai Neuf (+ 33 2 98 55 04 71), bib gourmand van Michelin, wat altijd duidt op een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Menu vanaf 20 euro.
Café de l’Epée, 14 rue du Parc (+ 33 2 98 95 28 97), typische jaren-twintigbrasserie, aan de gekanaliseerde Odet, die souvenirs bewaart aan alle sterren, schrijvers en politici die er gepasseerd zijn. ’s Middags kun je er lunchen (voorgerecht en hoofdgerecht) voor 13,50 euro en ’s avonds is er het menu du marin voor 19 euro.
PONT-AVEN,
het schildersdorp
Le moulin de Rosmadec (+ 33 2 98 06 00 22), deze watermolen op de rivier L’ Aven heeft een traditie hoog te houden. Het restaurant dat in 1932 opende, heeft al lang een Michelin-ster. Het driegangenmenu Au fil de l’eau kost 28 euro en de Meli Melo Gourmand van vier gangen 48 euro. Trek tijd uit om te genieten van het antieke Bretonse decor, de schilderijen aan de muur, de verzameling baretlinten van zeelui van over de hele wereld en van wat op uw bord komt. Rond af met koffie in de tuin bij de murmelende rivier. Ouderwets degelijk, maar zalig.
Tekst Tessa Vermeiren l Foto’s Gerald Dauphin
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier