Info: bij de reisagent.

autotrip

Gallia, een touroperator die vooral reizen organiseert in België en de onmiddellijke buren Nederland, Luxemburg, Frankrijk plus Duitsland, presenteert in de jongste zomerbrochure Autovakanties een selectie drie- en viersterrenhotels, uitgekozen omwille van hun charme, centrale ligging, comfort en/of culinaire kwaliteiten. Veel van de vermelde adressen hebben behalve kamer-en-ontbijt ook volledige arrangementen. In eigen land noteerden we traditionele bestemmingen als Knokke, Oostende en Brugge, maar bijvoorbeeld ook het 4-sterrenhotel Beau Séjour in Nassogne. Je betaalt er 1350 fr. p.p. voor overnachting met ontbijt, maar er zijn ook gastronomische formules: een weekend met twee overnachtingen op basis van volpension kost 6500 fr. p.p. Als je vreest dat zo’n totaal eetweekend van het goede te veel is, kies dan voor halfpension à 5500 fr. p.p. Ook in 4-sterren La Pommeraie (Bouillon) kan je de culinaire toer op: voor twee overnachtingen met ontbijt, één diner plus twee lunches betaal je 8000 fr. p.p. Deze prijzen gelden voor verblijf in een dubbel. Een eenpersoonskamer valt altijd duurder uit. Heel wat hotels bieden kortingen of promoties: een extra nacht gratis buiten de piekperiodes (3+1 in het Blankenbergse Claridge bijvoorbeeld), korting op midweekverblijven (10 procent op een gastronomiepakket in 4-sterrenhotel Pip-Margraff in St.-Vith), gratis pampers, buggy en fietsstoeltje voor de kleintjes (het Brugse viersterren Montanus).

provincie

Sinds enkele jaren worden de Dag van de Provincie en Antwerpen Fietsprovincie succesvol gecombineerd in één groot evenement vol animatie. Op 16 mei is dat. Een 20-tal provinciale centra openen hun deuren voor het publiek, dat uiteraard aangemoedigd wordt om de bezoeken per fiets af te leggen. Gegevens over het goedgevulde programma kan je in een apart boekje naslaan. Naast activiteiten in Antwerpen-stad (gratis toegang en rondleiding in het Museum voor Fotografie, didactische uiteenzettingen in het Diamantmuseum…) gaat de pret ook buiten de stad door. Zo is de toegang gratis in het Arboretum van Kalmthout, met geleide wandelingen, ook speciaal voor kinderen. Recreatiecentrum De Schorre in Boom richt een fietszoektocht in, sportcentrum Peerdsbos in Brasschaat laat je gratis kennismaken met diverse sporten, domein Zilvermeer viert de 40ste verjaardag met een zoektocht… In het programmaboekje zijn ook parcours uitgetekend; de routes zijn 60 tot 70 km lang, maar kunnen makkelijk ingekort worden.

Info en boekje o.m. op het secretariaat van de Fietsersbond. Tel. (03) 231.92.95. Of bij de Bacob-kantoren.

te paard

Omdat het in Knokke-Heist een beetje méér mag zijn, vindt er 22 en 23 mei op het strand een prestigieus gebeuren plaats: de Scapa Sports Beach World Cup 1999 waaraan 4 internationale ploegen deelnemen. De Verenigde Arabische Emiraten, Nederland, Argentinië en België komen op en iedereen kan er gratis van genieten. Het feest begint op zaterdagvoormiddag halfelf met een Beach Volley toernooi. Vanaf kwart voor één worden teams en pony’s (64 in het totaal) aan het publiek voorgesteld om zich daarna in de strijd te werpen. Op zondag worden de finales afgewerkt, krijgen de overwinnaars hun prijs en kan men napraten bij een Argentijnse barbecue.

francine geldof

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content