OOST-VLAANDEREN

bij Toerisme Oost-Vlaanderen verscheen onlangs een nieuwe brochure met tips voor dagtrips voor groepen, een boekje boordevol suggesties uit de diverse toeristische regio’s (het Meetjesland, het land van Waas, de Vlaamse Ardennen, de Zwalmstreek…). Je hoeft ook niet per se in gezelschap erop uit te trekken om hieruit enkele nuttige ideeën te halen. Een bezoekje aan Rupelmonde in de voetstappen van Mercator, natuurwandelingen op de Kluisberg, kasteelbezoek in Laarne, het sigarenmuseum en pijpenkabinet in Geraardsbergen zijn maar enkele van de voorgestelde mogelijkheden, die ook in het kader van een meer familiale uitstap de moeite waard zijn. Deze goedgevulde bundel is gratis te verkrijgen bij Toerisme Oost-Vlaanderen

– Info : Toerisme Oost-Vlaanderen, W. Wilsonplein 3 in 9000 Gent. tel. (09) 267.70.20. Fax (09) 267.71.99.

ANTWERPEN

op zondag 3 december (11-19 uur) wordt in het Diamantmuseum (Oude Steenweg) in Grobbendonk de Diamantshow georganizeerd. Er zijn demonstraties van oude en nieuwe technieken, men kan juwelen ter plekke laten reinigen of herstellen, een deskundige staat klaar voor een expertise van uw kostbaarheden en er valt zelfs een fraai kleinood te winnen dat onder de aanwezigen wordt verloot. En wie van al dit moois honger of dorst krijgt, kan in de cafetaria van het museum terecht voor een drankje of een hapje. Inkom : 100 fr. voor volwassenen, 50 fr. voor kinderen.

– Info : Diamantmuseum, Oude Steenweg 13a in 2280 Grobbendonk. tel. (014) 51.43.94 of (014) 51.39.64. Fax : (014) 50.05.25.

BRUSSEL

de diverse vestigingen van de Alfa Hotels organizeren speciale weekendarrangementen, verschillend naargelang van het toeristische aanbod in de streek. Zo biedt men in het Alfa Louise (Louizalaan) een Brussels Inside out aan, op basis van twee overnachtingen met ontbijtbuffet, en dat voor 2280 fr. in een tweepersoonskamer. In het Alfa Sablon (Strostraat) wordt 3620 fr. gevraagd voor een verblijf op basis van halfpension (één overnachting), een welkomstdrink, een stadstoer met geleid bezoek aan het Atomium, en een bezoek aan de sauna. Wie opteert voor het Alfa Rijckendael tenslotte krijgt voor z’n 2750 fr. p.p. één overnachting op basis van halfpension (drank inbegrepen), een bezoekje aan de sauna, een trip naar Mini Europa en het Atomium, en een toeristisch infopakket. Deze aanbiedingen zijn geldig tot eind 1996, tijdens de weekends en de maanden juli en augustus. Voor reservatie van deze speciale aanbiedingen (en soortgelijke arrangementen in Antwerpen, Brugge, Genk, Gent en Mechelen) kan men terecht bij de diverse hotels of op het centrale (gratis) nummer (0800) 145.96.

wie vanaf het prille voorjaar ten volle van het fietsen wil genieten, kan best eens een lange winteravond benutten om het Kluwer Fietsvademecum door te nemen. Dit kleine boekje geeft immers antwoord op alle vragen in verband met de uitrusting en de reglementering van de diverse fietstypes, en zowel doordeweekse fietsers als liefhebbers van racekarretjes en mountainbikes komen aan hun trekken. Het Fietsvademecum kost 190 fr. en kan schriftelijk besteld worden bij Kluwer Editorial, Kouterveld 2 in 1831 Diegem of per fax op het nummer (02) 719.15.19.

FRANCINE GELDOF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content