WEST-VLAANDEREN

in Knokke-Heist rolde een nieuwe brochure van de persen, vol onweerstaanbare korte-vakantie-voorstellen. Zo’n zestien plaatselijke hotels werkten aan dit initiatief mee, dat zowel arrangementen voor midweekvakanties als voor korte of lange weekends omvat. Ook is gezorgd voor diverse aksenten : zowel de gastronomen als de natuurfreaks, de liefhebbers van het kansspel als de sportievelingen vinden hier hun gading. En de prijzen zijn zeer redelijk : een kort weekend bijvoorbeeld kan al vanaf 3000 fr. p.p. Twee overnachtingen tussen maandag en vrijdag in een luxekamer met zicht op zee, welkomstdrink, toegang tot het relaxcenter van het hotel, en een dag gratis een fiets ter beschikking, kosten de bezoeker 5000 fr. p.p. op basis van een tweepersoonskamer in het Hotel des Nations op de Zeedijk van Het Zoute. Wie opteert voor een lang weekend kan terecht in Hotel Si Versailles, niet ver van het plaatselijke golfterrein. Een arrangement met twee overnachtingen, driegangenmenu ’s middags of ’s avonds (drank inbegrepen), gratis toegang tot het Zwin en het casino, kost er 5700 fr. p.p. op basis van een tweepersoonskamer. De brochure kan gratis worden aangevraagd bij de Dienst voor Toerisme.

– Info : Dienst voor Toerisme, Zeedijk 660, 8300 Knokke-Heist. tel. (050) 63.03.80. Fax : (050) 63.03.90.

traditiegetrouw zorgt het Veurnse Bakkerijmuseum voor boeiend en smakelijk vertier tijdens de vakantieperiode. Met de eindejaarsfeesten wordt speciaal aandacht besteed aan de Vollaards, een langwerpig krentenbrood dat traditioneel omstreeks Kerstmis werd gebakken. Dit brood met twee hoofden werd versierd met een Patakon, oorspronkelijk een zilveren munt, maar later een beschilderd pijpaarden schijfje. Voor bakdemonstraties kan men in het bakkerijmuseum (waar trouwens een kollektie oude patakons wordt bewaard) terecht op 26 en 27 december en 2 en 3 januari, telkens van 10 tot 16 uur.

– Info : Bakkerijmuseum, Albert I-laan 2, 8630 Veurne. tel. (058) 31.38.97. Fax : (058) 31.24.71.

OOST-VLAANDEREN

tijdens de gure wintermaanden kan de fietsuitrusting best aan een grondige inspektie onderworpen worden, want met de eerste mooie dagen ligt alweer veel fietsplezier voor u uitgestippeld. Toerisme Oost-Vlaanderen opende zopas een nieuw fietsparkoers, dat de naam Pillecynroute meekreeg. Dit bewegwijzerd parkoers in en om Hamme (geboortedorp van de schrijver) is 38 km lang en voert de fietser langs heel wat fraaie groene hoekjes van de streek tussen Schelde en Durme. De gelijknamige brochure voorziet in een kaart, routebeschrijving en toeristische informatie. Startplaats is Hamme, waar men (mits voorafgaande afspraak) indien nodig een fiets voor u rijklaar houdt. De brochure kost 75 fr. + 16 fr. portkosten en kan besteld worden bij Toerisme Oost-Vlaanderen.

– Info : Toerisme Oost-Vlaanderen, W. Wilsonplein 3, 9000 Gent. tel. (09) 267.70.20. Fax : (09) 267.71.99.

LIMBURG

na enkele andere provincies verscheen nu ook in Limburg een brochure speciaal bestemd voor groepsbezoeken, maar zoals gewoonlijk kan ook de de individuele reiziger hieruit heel wat idee├źn halen voor ongewone uitjes. Zo hoort bijvoorbeeld een bezoek aan het historische stadje Bree, dat naast prachtige wandelgebieden ook talrijke historische gebouwen heeft, tot de mogelijkheden. Of men gaat naar Lommel voor een bezoek aan een werkende molen en het streekmuseum. Ook aan rondritten werd gedacht : een dagtocht door het gebied van de Teuten (rondreizende handelaars uit de 17de eeuw) brengt de deelnemers o.m. naar Lommel en Hamont-Achel. Daarnaast staat ook de Maasvallei borg voor boeiende ontdekkingen : Oud Rekem met z’n historische stadskern, Stokkem met z’n museum voor vlechtwerk, het mooie Maaseik. De brochure met 37 Dagtrips voor Groepen is gratis te verkrijgen bij het Provinciaal Verbond voor Toerisme Limburg.

– Info : Provinciaal Verbond voor Toerisme Limburg, Universiteitslaan 1, 3500 Hasselt. tel. (011) 23.79.80.

FRANCINE GELDOF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content