WEST-VLAANDEREN

in de Railtourbrochure City & Minitrips werd ook een aantal Belgische bestemmingen opgenomen. Hotel ’t Putje, in het centrum van Brugge, biedt logies en ontbijt voor 1590 fr. p.p. op basis van een tweepersoonskamer. Wie tussen 1 november en 31 maart drie nachten boekt, betaalt er maar twee ; en wie twee nachten boekt, kan genieten van een gratis avondmaal, drankje inbegrepen. Hotel Alfa Dante, rustig gelegen aan het water in de binnenstad, biedt naast komfortabele kamers ook maaltijden in het eigen vegetarisch restaurant. Voor logies en ontbijt wordt 1900 tot 2520 fr. p.p. gevraagd (afhankelijk van de gekozen datum). Tussen 6 november en 31 maart is de derde overnachting gratis. Ook aan niet-vegetariërs wordt gedacht : voor 540 fr. p.p. kan je genieten van een streekbier en een Breughelplank in het oudste en volgens ons ook mooiste café van Brugge, de Vlissinghe, waarvan de geschiedenis teruggaat tot het begin van de 16de eeuw.

– Info en reservatie : bij de reisagent.

OOST-VLAANDEREN

In de reeks wandelroutes uitgegeven door Toerisme Oost-Vlaanderen verscheen zopas een nieuwe brochure over de Muziekbosroute in Louise-Marie (Ronse). Het trajekt loopt over een kleine 10 km, neemt zowat twee uur in beslag en gaat van start aan de kerk van Louise-Marie, een dorpsgemeenschap die werd genoemd naar de Belgische koningin die overleed op de dag dat de eerste steen van de dorpskerk werd gelegd. De route loopt door een golvend landschap langs oude boerderijen, het kasteel Cocambre, en door het indrukwekkende Muziekbos op de gelijknamige berg. Deelnemers houden er best rekening mee dat het parkoers loopt door een streek met nogal wat hoogteverschil : bij regenweer zijn laarzen op de meestal onverharde paden geen overbodige luxe. De beschrijving van de wandelroute kost 30 fr. (+ 16 fr. portokosten) en kan besteld worden op onderstaand adres.

– Info : Toerisme Oost-Vlaanderen, Woodrow Wilsonplein 3 in 9000 Gent. tel. (09) 267.70.20. Fax : (09) 267. 71.99.

ANTWERPEN

de Vereniging voor Milieu-edukatie Provincie Antwerpen organizeert in de herfst diverse wandelingen onder leiding van bevoegde natuurgidsen. Zo trekt men op 15 oktober en 19 november naar het kasteelpark De Renesse (met mogelijkheid tot bezoek aan het kasteel) in Oostmalle ; op 22 oktober wordt de hele dag (vanaf 10 uur) gestapt in Brecht ; en op 5 november wordt de omgeving van de trappistenabdij in Westmalle verkend. Ook de kleintjes worden niet vergeten : speciaal voor hen is er op zondag 29 oktober een bezoek aan de kinderboerderij in St.-Job-in-’t-Goor. Deelname aan de tochten is gratis.

– Info : Natuurgidsen Malle-Brecht, tel. (03) 322.12.75.

WALLONIE

wie opteert voor reservatie bij Gezinsvakantie-Familiatours, weet zich bij voorbaat verzekerd van een uitstekende verhouding prijs/kwaliteit. De nieuwe winterbrochure ’95/’96 bevat bovendien een ruim aanbod bestemmingen in eigen land. Zo biedt men een verblijf aan in het vakantiedorp in Villers-Ste-Gertrude (Durbuy), waar de woningen verspreid liggen in een park van 3,5 ha en in het kasteel van het domein twee restaurants en een taverne werden ondergebracht. Tijdens de kerstperiode wordt er ook gezorgd voor kinderanimatie. Een woning (2/4 personen) huren, kan al vanaf 8160 fr. per week (eindejaarsperiode en schoolvakanties tot voorjaar ’96). Verblijf in volpension en halfpension is mogelijk mits opleg.

Ook wie kiest voor de rust van een afzonderlijke woning, vindt in de brochure zijn gading : een komfortabel chalet in Heure (6 personen), bijvoorbeeld, kost tijdens schoolvakanties 7650 fr. per week (van zondag tot zondag).

– Info en reservatie : Gezinsvakantie-Familiatours, Troonstraat 125 in 1050 Brussel. tel. (02) 507.89.89. Fax : (02) 507.89.79.

FRANCINE GELDOF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content