ANTWERPEN

hier moet je niet per se met grote volksstammen tegelijk toestromen om te kunnen genieten van deskundige rondleidingen in de stad. Sinds enkele jaren organizeert de stedelijke Dienst voor Toerisme immers begeleide wandelingen voor individuele bezoekers. Deelnemers kunnen kiezen uit diverse tema’s en betalen een kleine bijdrage : 60 fr. per volwassene en 40 fr. per kind. Kinderen zullen ongetwijfeld genieten van de beklimming van de St.-Romboutstoren, 97 m of 514 treden hoog. Afspraak tot eind september op zaterdag, zon- en feestdag om 14 u.15. Vanaf 1 juni wordt op maandagavond (19 uur) een extra bezoek aan de toren gepland, waarbij bezoekers aansluitend kunnen genieten van het wekelijkse beiaardkoncert (20 u.30). In juli en augustus kan je trouwens elke dag de toren beklimmen. Nog op het programma : historische wandelingen, beeldhouwerswandelingen en een bezoek aan het stedelijk museum Hof van Busleyden.

– Info : Dienst voor Toerisme, Grote Markt in Mechelen, (015) 29.76.55.

WALLONIE

twee verenigingen voor hoevetoerisme in Wallonië hebben de handen in elkaar geslagen en komen voor de dag met een kleurrijke brochure Verblijven op de boerderij. Daarin werd een ruim aanbod aan vakantiemogelijkheden op het platteland opgenomen : woningen, gastenkamers en campings. Wie uitgekeken raakt op de Belgische kust vindt hierin andere vakantiebestemmingen in eigen land, èn aan heel redelijke prijzen. Zo ontdekten we in de provincie Luik (Hamoir) een woning op een boerderij, geschikt voor zes personen, voorzien van alle komfort (tv, vaatwas, wasmachine en droger) voor 15.000 fr. per week in het hoogseizoen. Wie er in dezelfde periode een weekendje op uit trekt, betaalt 4900 fr. Prijzen variëren, maar een gezin van vier tot zes personen kan ook woningen vinden die nog een flink stuk goedkoper zijn. Wie alleen of met z’n tweetjes vakantie neemt en graag even van de huishoudelijke sleur verlost wil zijn, kiest voor een gastenkamer : 1000 tot 1500 fr. voor twee, mèt ontbijt. De gids, die adres, beschrijving èn prijs van de diverse vakantiesuggesties bevat (met kleurenfoto) is aan te vragen bij de vzw Utra, chaussée de Namur 47 in 5030 Gembloux of bij Fetourag, rue de la Science 23-25 in 1040 Brussel. Voeg bij uw aanvraag wel twee postzegels van 16 fr.

vanaf Pasen heeft het grondstation voor telekommunikatie in Lessive weer z’n deuren geopend voor het grote publiek, en dat als enige ter wereld. Naast het station zelf vind je op dit domein van 50 ha ook nog een tentoonstelling over telekommunikatie, een museum met o.a. de eerste Belgische telefoongids, een park met wandelpaden, speelpleinen en cafetaria. Nog op de aktiviteitenkalender dit jaar : tentoonstelling en demonstratie van oude toestellen (4 en 5 juni), parakommando-aktiviteiten van het leger (13, 14 en 15 augustus), verzamelbeurs voor telefoonkaartfanaten (20 augustus), demonstraties door radio-amateurs (26 en 27 augustus). Toegangsprijs : 195 fr.

– Info : Belgacom-Lessive, 63 rue de l’Antenne in 5580 Lessive (Rochefort). Gratis infofoon : 0800-18822.

de lente-editie van de vakantiekrant voor de Oostkantons ligt sinds kort ter beschikking bij de plaatselijke toeristische diensten of wordt op eenvoudige aanvraag gratis thuisgestuurd. Deze driemaandelijkse kalender, opgesteld in de drie landstalen, probeert een zo kompleet mogelijk overzicht te brengen van alle evenementen die tot eind juni in de regio worden georganizeerd, en dat zowel op sportief, muzikaal als artistiek gebied, zonder de vele geleide wandelingen, volksfeesten en toneelopvoeringen te vergeten. Uit het programma : ritjes met de toeristische spoorlijn door de Hoge Venen (nog diverse weekends tot en met eind oktober), Volksmuziek-festival in Eupen (13 mei), dag van de muziek in Eupen (25 juni)…

– Info : Dienst voor Toerisme van de Oostkantons, Mühlenbachstraße 2 in 4780 St. Vith, (080) 22.76.64. Fax : (080) 22.65.39.

FRANCINE GELDOF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content