LIMBURG

de Dienst voor Toerisme van Sint-Truiden lanceert een nieuw verblijfsarrangement, waarbij de bezoeker zowel terecht kan in een hotel als in een vakantiewoning. Of men nu één of meer overnachtingen boekt, bij aankomst ontvangen de deelnemers in elk geval een dokumentatiepakket over de stad (met o.a. een wandelgids voor de historische binnenstad en toegangsticketten voor twee musea). Een hotelverblijf kan al vanaf 1500 fr. per nacht en per persoon. In een huisje voor zes betaalt men voor een weekend (twee overnachtingen) 7500 fr. Een fiets huren kan ook en daarvoor rekent men 150 fr. per dag, per persoon.

– Info : Dienst voor Toerisme, Stadhuis, Grote Markt in 3800 Sint-Truiden, (011) 68.62.55. Fax : (011) 69.11.78.

WALLONIE

de dienst Ardenne et Meuse Tourisme stelt het jaar 1995 in het teken van de “wereld rondom ons”. Rond dit tema, dat heel ruim wordt geïnterpreteerd (gaande van de wondere wereld der onderaardse grotten tot en met de verovering van de ruimte, zonder het milieu te vergeten), heeft men een pochette samengesteld met toeristische informatie : een bundel met daarin o.a. een kleurenkaart, zeven toeristische routes door de Ardennen, folders met informatie over de grotten en de voornaamste in het wild levende diersoorten uit de streek, en niet te vergeten ook enkele reduktiebonnen voor plaatselijke attrakties. Deze bundel De la stalactite à la galaxie kan aangevraagd worden door storting van 200 fr. op rekeningnr. 068-2151494-61 van Ardenne et Meuse. Men kan dit pakket ook afhalen (dan kost het maar 150 fr.) op het kantoor van de Féderation du Tourisme de la Province de Liège, Bld. de la Sauvenière 77 in 4000 Luik.

– Info : Féderation du Tourisme de la Province de Liège, (041) 22.42.10. Fax : (041) 22.10.92.

naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van de Slag van de Ardennen is bij de dienst Ardenne et Meuse ook een infopakket te bestellen gewijd aan de Tweede Wereldoorlog. In de map zitten o.a. een kleurenkaart van de streek, een folder met de geschiedenis van dit offensief, een vijftal historische parkoersen, en een brochure over de militaire kerkhoven. Deze pochette kost 170 fr., te storten op rekeningnummer 068-2151494-61 van Ardenne et Meuse, met vermelding van de taal (Frans, Nederlands of Engels).

het Office de Promotion du Tourisme de Wallonie-Bruxelles (OPT) gaf onlangs een hele reeks nieuwe en vernieuwde brochures uit. Belangrijk is in elk geval de brochure Ardennen, Natuur en Cultuur, waarin de diverse ontspanningsmogelijkheden van de streek worden voorgesteld : sporten als wandelen, golf, paardrijden en mountainbike ; bezoeken aan musea, grotten of b.v. het slagveld van Waterloo ; uitjes als een ritje met een Ardens trekpaard of een tochtje per snorfiets. In dezelfde brochure zijn ook een dertigtal verblijfsarrangementen opgenomen, gaande van één overnachting met diner in het kasteel van Spontin (vanaf 1970 fr. p.p. op basis van een tweepersoonskamer) tot een voettocht gespreid over zeven dagen en acht nachten die van de Eifel tot St.-Hubert voert (met vervoer van bagage : vanaf 21.950 fr. p.p. op basis van een tweepersoonskamer). Wie liever zelf z’n verblijf organizeert, kan daarvoor terecht in de Hotelgids 1995 Ardennen-Brussel, of de Campinggids waarin zo’n 300 erkende campings werden opgenomen. En onontbeerlijk voor een geslaagde vakantie is uiteraard de evenementenkalender, waarin een honderdtal toeristische manifestaties werden samengebracht. Te noteren : meeting luchtballons in Ceroux-Mousty (25 mei), historisch feest op het kasteel van Rixensart (3 en 4 juni), geleide fakkeltochten in het kasteel van Bouillon (elke week in juli en augustus), en het feest van St.-Hubertus in het gelijknamige stadje (5 november). Alle brochures zijn gratis te verkrijgen bij het OPT.

– Info : OPT, Grasmarkt 61 in 1000 Brussel, (02) 504.03.90.

FRANCINE GELDOF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content