WEST-VLAANDEREN

door een stad wandelen is leuk, door een stad wandelen op zoek naar herinneringen aan mensen of momenten is nog veel leuker. Zo’n nostalgische wandelingen kunnen nu in Brugge, waar de Centrale voor Culturele Vorming de komende weken op zoek gaat naar het kulturele verleden van de stad. Op 26 maart wordt vooral aandacht besteed aan het literaire Brugge van rond de eeuwwisseling : op zoek naar hotels en artistieke cafés, letterkundige verenigingen, schrijvers als Victor Hugo, Verlaine en Mallarmé in Brugge. Zondag 23 april gaat de tocht door de Brugse binnenstad waar Julius Sabbe, schrijver, dichter en journalist aktief was in een groot aantal literaire, sociale en kulturele initiatieven : hij richtte de plaatselijke afdeling van het Willemsfonds op, stond achter de plannen voor de haven van Zeebrugge, waakte als leraar Nederlands over het belang van de moedertaal in de Vlaamse scholen… Afspraak voor beide boeiende wandelingen om 10 uur aan de Markt 12 (Boekhandel De Reyghere) in Brugge. Het uitstapje wordt besloten met een aperitiefje. Deelnemen kost 150 fr. Inschrijven kan door storting op rekeningnr. 280-0100385-27 van CvCV Brugge, met vermelding van het onderwerp en aantal deelnemers.

na de kerstman eist nu ook de paashaas z’n eigen markt op. Op 1 en 2 april (10 tot 18 uur) wordt in het Veurnse bakkerijmuseum namelijk een paasmarkt georganizeerd met een ruim aanbod aan traditionele lekkernijen : marsepein en chocolade, paaseieren en pralines, figuurtjes en dekoraties in suiker. Daarnaast zorgt het museum ook voor bakdemonstraties, met o.a. ovenkoeken, paashazen en taarten, gemaakt volgens traditionele metodes.

– Info : Bakkerijmuseum, Albert I-laan 2 in 8630 Veurne, (058) 31.38.97.

ook voor wie jong is en krap bij kas zit, zijn er in de provincie West-Vlaanderen overnachtingsmogelijkheden te vinden, zeker als het gaat om uitstapjes in groep. Dat beschikbare aanbod werd onlangs gebundeld in de brochure “En… waar slapen we vannacht ? ” Daarin vindt de reislustige jongere een pak informatie over trekkershutten, jeugdcentra, jeugdherbergen, kampeerterreinen en sportcentra. Voor elk onderkomen krijg je, naast adres en telefoonnummer, een kompleet infopakket met inlichtingen over het soort akkommodatie, aantal plaatsen, prijzen, faciliteiten in de onmiddellijke omgeving en transportmogelijkheden.

– Info : Provinciale Jeugddienst West-Vlaanderen, Provinciehuis Boeverbos, Koning Leopold III-laan 41 in 8200 Sint-Andries (Brugge), (050) 40.31.11. Fax : (050) 40.31.00.

ANTWERPEN

onder het motto Bruisend Antwerpen biedt het Antwerpse Sofitel een nieuw arrangement aan, geldig tot 31 december elk weekend en elke vakantieperiode. Twee overnachtingen met ontbijtbuffet, welkomstdrankje, lunch of diner in een typische plaatselijke gelegenheid, een Antwerps biertje, een toegangsticket tot het Rubenshuis, èn een info-pakket over de stad kosten 3980 fr. p.p. op basis van een tweepersoonskamer. Wie er op z’n eentje op uit trekt, betaalt 1870 fr. extra.

– Info : Hotel Sofitel, Desguinlei 94 in 2018 Antwerpen, (03) 216.48.00. Fax : (03) 216.47.12.

BRABANT

in het Royal Windsor Hotel (Duquesnoystraat 5) kan je eveneens genieten van een weekendarrangement. Per persoon betaal je 4900 fr. per persoon voor twee overnachtingen met ontbijtbuffet (met champagne !), welkomstgeschenkje, parking en toegang tot de fitness-faciliteiten, dat alles met verblijf in een tweepesoonskamer “Luxe”. Dit forfait wordt aangeboden tot 21 mei en dat om bezoekers van de prestigieuze tentoonstelling Fiamminghi a Roma speciaal in de watten te leggen. Maar ook muziekliefhebbers zullen het weekend van 28 tot 30 april graag van de partij zijn, want dan wordt in het hotel een speciale Jazz Rallye georganizeerd, met maar liefst drie optredens.

– Info : Royal Windsor Hotel, (02) 505.55.55.

FRANCINE GELDOF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content