LIMBURG

zopas verscheen de brochure Natuurwandelingen in Limburg, een uitgave van het Provinciaal Natuurcentrum en het Provinciaal Verbond voor Toerisme, boordevol informatie over de meest interessante groengebieden met bewegwijzerde wandelpaden en bezoekerscentra in Limburg. Dit boekje vormt een mooie aanvulling bij de Groene Kaart die enkele maanden geleden het levenslicht zag en waarop de diverse natuurwandelzones werden aangeduid. Samen vormen ze een must voor elke wandeltoerist, die niet onbeslagen op pad wil. Voor elk bewegwijzerd wandelgebied werden in de brochure een hele hoop gegevens verzameld : bereikbaarheid, omschrijving van het gebied, soort landschap, lengte van de wandelroutes, toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers, beschikbare publikaties… Daarnaast werd ook een lijst opgenomen van bezoekerscentra waar men terechtkan voor informatie, kleine tentoonstellingen, aankoop brochures en organizatie geleide wandelingen. Dergelijke centra vind je o.m. in het Domein Bokrijk, in het Provinciaal Domein Nieuwenhoven (Sint-Truiden), in Hechtel-Eksel en in Opitter-Bree. Voor de Groene kaart wordt 100 fr. aangerekend, de brochure Natuurwandelingen in Limburg is gratis te verkrijgen bij de diverse Limburgse VVV-kantoren, toeristische diensten en bezoekerscentra of bij het Provinciaal Verbond.

– Info : Provinciaal Verbond voor Toerisme Limburg, Universiteitslaan 1 in 3500 Hasselt. tel. (011) 23.79.80. Fax : (011) 23.79.93.

ANTWERPEN

op zondag 3 december zet de Zoo van Antwerpen z’n deuren open voor al wie nieuwsgierig is naar het reilen en zeilen van zo’n complexe onderneming. Er wordt een kijkje genomen in de keukens, in de dienstgangen, bij de dierenartsen en verzorgers. Je ziet wat de dieren eten, hoe het voedsel wordt bereid, hoe zieke kostgangers worden opgevangen. Kortom, je ontdekt een wereld waar je als de doordeweekse bezoeker zorgeloos aan voorbijgaat. Afspraak om 9 u.50 aan de ingang van de Zoo. Na de rondleiding, die zo’n twee uur in beslag neemt, kan je er de hele verdere dag rustig rondlopen. Dit bezoek is een organizatie van de Werkgroep Hobokense Polder, en vooraf inschrijven is verplicht. Belangstellenden storten hun bijdrage (400 fr. voor volwassenen, kinderen 5 tot 11 jaar 190 fr., 60-plussers 245 fr.) op rekeningnummer 001-1155525-40 van WHOP, met vermelding Zoo-bezoek en aantal deelnemers, en dat vóór 5 november. Wie erg graag mee wil, en vreest niet tijdig te kunnen storten, kan telefonisch verwittigen. Opgelet : alleen kinderen ouder dan vijf jaar kunnen aan het bezoek deelnemen.

– Info en reservatie : WHOP, Frans Thijs, tel. (03) 830.20.51.

WALLONIE

gelukkig vinden we in de luxueuze winterbrochures meer en meer aanbiedingen in eigen land. Dat is bijvoorbeeld het geval bij reisgigant Neckermann, die zowel aan de kust als in de Ardennen z’n tenten heeft opgeslagen. Een aanrader (volgens de brochure) is het hotel Le Pierre in Spa, met veertien gelijkvloerse kamers die uitzien op een binnentuin. Gasten krijgen er de beschikking over een ruime kamer met badkamer, minibar, tv, telefoon en radio, en betalen 5345 fr. (of 5140 fr., naargelang het tijdstip) voor een gastronomisch arrangement bestaande uit twee overnachtingen met ontbijtbuffet en twee diners. Tijdens het jachtseizoen wordt er wild geserveerd.

Voor de kerst- en nieuwjaarsperiode werden speciale arrangementen samengesteld : op 23 en 24 december betaal je dan 5800 fr., met oudjaar 6100 fr. Daarin zitten telkens twee overnachtingen, twee diners en brunch op maandagmorgen, en dat op basis van verblijf in een tweepersoonskamer. Singles zijn in die periode niet mogelijk.

Andere arrangementen uit de brochure : voor een weekend Evasion (twee overnachtingen in een tweepersoonskamer, ontbijt en twee diners) betaal je in het hotel Domaine des Hautes Fagnes 7900 fr. p.p., het arrangement Fin Gourmet (twee overnachtingen, twee maal lunch, twee diners, welkomstdrink en wandelkaart) kost in Hôtel de La Semois in Bouillon 6250 fr. p.p.

– Info : alle Neckermann-kantoren.

FRANCINE GELDOF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content