WEST-VLAANDEREN

dit jaar heeft Interhome, gespecializeerd in het verhuren van vakantiewoningen, het aanbod in België en Nederland gevoelig uitgebreid. Wie niet graag ver weg trekt, vindt hierin meteen een ruime keuze aan bestemmingen dichtbij. In plaats van een prijzige hotelvakantie te boeken, kan je bijvoorbeeld een huisje huren in het landelijke Damme, waar het prachtig fietsen en wandelen is en vanwaar uit je slechts de spreekwoordelijke boogscheut verwijderd bent van Brugge, Knokke of zelfs Nederland. Prijs per week, voor vijf personen : 17.010 fr., kosten inbegrepen, ook het bedlinnen. Ook in toeristisch Brugge kan je terecht voor het huren van een vakantiewoning, maar dat valt dan wel een flink stuk duurder uit : prijzen variëren van 15.260 tot 26.370 fr. per week in het hoogseizoen, naargelang van het aantal personen (twee, vier of zes), alles inbegrepen. Verder werden in de brochure ook adressen in de Ardennen, Luik en Luxemburg opgenomen.

– Info : Interhome Brochure België en Nederland, bij de reisagent.

LIMBURG

Center Parcs maakt de komende lente aantrekkelijk met een hele reeks biezondere aanbiedingen en speciale voorwaarden. Niet alleen jonge gezinnen vallen in de prijzen (20 % korting op een midweek voor families met kinderen t/m 5 jaar in het laagseizoen), ook senioren vanaf 55+ zien hun rekening flink wat lager worden : kortingen van 15 tot 25 % zijn mogelijk naargelang van het tijdstip en het gekozen arrangement. Bovendien verwacht men de komende weken heel wat spektakel in de diverse parken : circusoptredens (31 maart en 19 mei in Erperheide), speciale Circus soirée voor de ouders (na een gratis kindermatinee) bestaande uit een feestelijk diner met circusvoorstelling (31 maart, Erperheide, prijs : 1500 fr.) ; teatermarkt met poppenteater, mime, goochelaars en klowns (5 mei in De Vossemeren) ; tropical nights met Caribische muziek en aangepaste dranken en hapjes in alle parken tot en met 8 april.

– Info : bij de reisagent.

WALLONIE

wie aan z’n wandelingen of autotochtjes een extra dimensie wil geven, kan een beroep doen op enkele nieuwe brochures die de bezoeker helpen de typische plekjes te ontdekken van een bepaalde stad of streek, plekjes waar hij anders misschien achteloos aan voorbijgaat. Zo is er voor de stad Luik een wandelbrochure die speciale aandacht besteedt aan portalen en portiekjes, en die dan ook de naam Portes, Portails et Portiques meekreeg. Hierin werden een vijftigtal voorbeelden samengebracht, gelegen langs een uitgestippeld parkoers : van de portalen van kloosters en kerken tot de meer bescheidenentrée van privé-woningen. Prijs : 100 fr. Verder werden de voornaamste bezienswaardigheden van de provincie Luik samengebracht op een nieuwe toeristische kaart, waarop meer dan dertig musea, kastelen en toeristische attrakties zijn vermeld. De folder Les chemins du souvenir was dit jaar aan een herdruk toe : in deze uitgave gaat men op zoek naar verdedigingswerken, militaire musea en begraafplaatsen.

– Info : Dienst voor Toerisme, Féronstrée 92 in 4000 Luik, (041) 21.92.22. Toeristische Federatie van de Provincie Luik, Boulevard de la Sauvenière 7 in 4000 Luik, (041) 22.10.92.

wie droomt van een trektocht zonder het gesleep van moordende rugzakken kan zich inschrijven voor een zevendaagse tocht (zes nachten) tot in het hartje van de Hoge Venen. Dagmarsen van 4 tot 6 uur gebeuren onder deskundige begeleiding, terwijl de bagage ondertussen naar een volgende slaapplaats wordt gebracht : alleen de piknik moet nog mee ! Deelnemen kost 16.900 fr. p.p. ; maaltijden, overnachtingen (in hutten), vervoer van bagage en begeleiding zijn inbegrepen. Je kan je bij de VVV van Spa inschrijven voor tochten die vertrekken op (onder meer) 16 april, 30 april, 21 mei, 4 juni, 18 juni, 16 juli, 6 augustus, 17 september.

– Info : VVV Spa, (087) 77.25.10.

FRANCINE GELDOF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content