WEST-VLAANDEREN

met de nieuwe brochure “Fietsen en wandelen in West-Vlaanderen 1995” wil men wie per fiets of te voet door de provincie West-Vlaanderen wil trekken wegwijs maken. Naast de provinciale wandel- en fietspaden wordt ook ruime aandacht besteed aan de Grote-Routepaden, de wandelmogelijkheden in de diverse provinciedomeinen, het huren van fietsen, wandel- en fietsarrangementen over verscheidene dagen. Kortom, de brochure bevat een hoop informatie voor al wie een leuke uitstap of minitrip wil plannen. Zo bestaat bijvoorbeeld de mogelijkheid om meerdaagse kant-en-klaar fietsarrangementen te boeken (Drielandenfietstocht of Grenzeloos Bourgondisch), maar wie liever de stapschoenen aantrekt, kan ook drie à vier dagen wandelen in het hoppeland of de Moeren ; prijzen variëren van 4600 tot 7360 fr. p.p., transport van bagage, dokumentatie en verblijf in volpension met lunchpakket inbegrepen. Deze folder kwam tot stand door samenwerking tussen de Provincie, Westtoerisme, de Westvlaamse Vereniging voor de Vrije Tijd en de vzw Grote-Routepaden.

– Info : brochure “Fietsen en Wandelen in West-Vlaanderen 1995”, bij de diverse toeristische diensten of bij Direktie Milieu en Ruimtelijke Ordening, Provinciehuis Boeverbos, Koning Leopold III-laan 41 in 8200 Sint-Andries, (050) 40.31.11.

nog een nieuwe folder, maar dan uitgegeven door het Vlaams Commissariaat-Generaal voor Toerisme, is de brochure “Budget Holidays”, een ware schat aan adressen en tips voor een goedkope vakantie in Vlaanderen en Brussel. Naast de jeugdherbergen vind je hierin ook informatie over jeugdvakantiehuizen, centra voor sociaal toerisme, vakanties op het platteland… tot adressen voor huisruil toe ! Een bron van informatie ook voor wie de eerste vakantie-op-eigen-vleugels van de opgroeiende kroost in goede banen wil leiden…

– Info : brochure “Budget Holidays”, bij de meeste toeristische diensten of bij het VCGT, Grasmarkt 63 in 1000 Brussel, (02) 504.03.00.

LIMBURG

deze streek is duidelijk niet alleen aktief op het politieke strijdtoneel, ook op toeristisch gebied laat Voeren zich niet onbetuigd. Meer en meer bezoekers vinden trouwens de weg naar dit mooie gebied dat zo’n 50 vierkante kilometer beslaat aan de oostelijke kant van de Maas en bovendien ook een goede uitvalsbasis vormt voor uitstapjes naar steden als Maastricht en Luik of naar natuurgebieden als de Hoge Venen. De toenemende bezoekersstroom wordt in goede banen geleid door de nieuwe brochure “De Voerstreek”, boordevol praktische informatie over de diverse Voerdorpen, de verschillende verblijfsmogelijkheden, folkloristische feesten en evenementen, huifkartochten en geleide wandelingen, en tips voor groepsarrangementen.

– Info : brochure “De Voerstreek”, bij de VVV De Voerstreek, Kerkplein 216 in 3798 ’s Gravenvoeren, (041) 81.07.36. Fax : (041) 81.21.59.

WALLONIE

het Gezinsvakantieboek ’95 (Gezinsvakantie-Familiatours) bevat zoals gewoonlijk een ruime waaier van vakantiemogelijkheden in binnen- en buitenland, waarbij zowel vakantiehuizen, vakantiedorpen als hotelverblijven in één gids verenigd zijn. Wie opteert voor een eigen woning (appartement of huis) komt in de Ardennen en de Oostkantons ruim aan z’n trekken. Zo vonden we in Henumont (Trois-Ponts) een verbouwde boerderij met ruime tuin en faciliteiten voor vijf personen : een week huren, van zaterdag tot zaterdag, kost 12.900 fr. Een bungalow in Malmédy, met onderdak voor vijf personen, kost 8970 fr. per week, en voor een chalet in Mouzaive, eveneens voor vijf, betaalt de huurder 12.000 fr. per week. Deze prijzen gelden voor het hoogseizoen. Wie buiten de vakantieperiodes er even tussenuit kan, is meestal beduidend goedkoper uit. Eventuele schoonmaak, het huren van beddegoed en de waarborg zijn telkens extra te betalen.

– Info : Gezinsvakantieboek, bij Gezinsvakantie-Familiatours in de Troonstraat 125 in 1050 Brussel. Wie een briefje met drie postzegels van 16 fr. stuurt, krijgt het boek netjes in de brievenbus. Er bestaat ook een aparte brochure voor groepsreizen.

FRANCINE GELDOF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content