BRABANT

het Atomium krijgt momenteel een flinke opknapbeurt (nog tot half maart). De lange roltrap (35 m !), die al dienst doet sinds 1958, moet plaats ruimen voor een nieuwer, zuiniger, veiliger en geruislozer eksemplaar. Tijdens deze werken blijven het restaurant en de Biogenium-tentoonstelling open, maar de afdelingen genetica en de cel zijn tijdelijk gesloten. De toegangsprijs wordt dan ook teruggebracht van 175 fr. naar 140 fr. voor een volwassen bezoeker ; kinderen betalen nu 120 fr.

– Info : Atomium, Eeuwfeestlaan in 1020 Brussel, (02) 477.09.06.

LIMBURG

via de pas verschenen Museumgids krijgt het grote publiek alvast een voorsmaakje van wat er dit jaar op het kulturele menu staat. Smaakmaker is zoals gewoonlijk het Nationaal Jenevermuseum, dat door een aantal wisselende tentoonstellingen diverse Belgische Jeneverproducenten aan de bezoekers voorstelt. Momenteel, en dat nog tot 15 april, is de stokerij Van Damme uit Balegem/Oosterzele hier te gast. In het stedelijk Museum Stellingwerff-Waerdenhof werkt men aan de samenstelling van een selektie veelal nooit gepubliceerde foto’s over het dagelijks leven in het Hasselt van rond de eeuwwisseling, een verzameling die van half september tot eind december te zien zal zijn. Hoogtepunt dit jaar is ongetwijfeld de opening van het vernieuwde Stedelijk Modemuseum dat na heel wat restauratiewerk vanaf de maand mei eindelijk zijn deuren kan openen in de Gasthuisstraat, waar een vleugel van een voormalig kloosterpand en een negentiende-eeuws gebouw door een glazen overkoepeling met elkaar werden verbonden. De opening gaat (noblesse oblige) samen met een grote overzichtstentoonstelling van de geschiedenis van de mode vanaf de 18de eeuw tot vandaag.

– Info en reservatie (bij groepsbezoek) : (011) 23.95.43.

ANTWERPEN

het zijn geen muizen en ze zijn niet gevaarlijk, maar deze merkwaardige, vliegende zoogdieren worden wel met heel wat argwaan bekeken en de bijbehorende verhalen en fabeltjes doen ook nog steeds de ronde. Wie beter wil weten, zet op vrijdag 24 februari koers naar het Koninklijk Technisch Atheneum in Hoboken (Distelvinklaan 22), waar de Werkgroep Hoboken Polder een dia- en info-avond over dit onderwerp organizeert. Alex Lefevre van de Vleermuizenwerkgroep van de vzw Natuurreservaten laat de deelnemers ook diverse vleermuizengeluiden horen. Afspraak om 20 uur. Deelnemen kost 70 en 50 fr.

Deze vereniging organizeert de komende maanden ook diverse tema-exkursies. Zo gaat men op 5 maart naar het domein Muisbroek, op zoek naar vogels langs de waterkant. Op 26 maart wordt aandacht besteed aan de aanwezigheid van mossen in de Hoboken Polder en op 2 april brengt men een bezoek aan de reservaten in Ham en Tielt-Wingene, dat ter ere van de nieuwe lente. Alle uitstappen gebeuren onder de vleugels van deskundige gidsen.

– Info : Werkgroep Hoboken Polder, (03) 830.20.51.

WALLONIE

jammer genoeg viel de Valentijnbrochure van de Toeristische Federatie Belgisch Luxemburg net iets te laat in onze brievenbus, maar na wat zoekwerk bleek een aantal van de speciale arrangementen ook later nog geldig te zijn. Wie enkele dagen in deze provincie wil doorbrengen, kan tot 15 april genieten van kortingen tussen 10 en 30 % op de normale hoteltarieven (naargelang van de periode en de duur van het verblijf) in de Hostellerie Aux Armes de Bouillon, bijvoorbeeld. In Halma, Restaurant Le Col-Vert biedt men klanten ook op 17, 18 en 19 februari een speciaal Valentijnsmenu aan, met muzikale ambiance uit de sixties. Prijs p.p. : 1795 fr. Wie ook nog wil overnachten in Hostellerie Le Père Finet betaalt 2995 fr. p.p. (halfpension, in een tweepersoonskamer), voor twee nachten wordt dat 4795 fr.

– Info : brochure van de Toeristische Federatie Belgisch Luxemburg, Quai de l’Ourthe 9 in 6980 La Roche-en-Ardenne, (084) 41.10.11. Fax : (084) 41.24.39.

FRANCINE GELDOF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content