WEST-VLAANDEREN

: wie geregeld uitstapjes organizeert voor groepjes vrienden, kollega’s of verenigingen kan best eens z’n licht opsteken in de hoppestad, waar men diverse mogelijkheden voor een kollektief dagje uit heeft uitgewerkt. Wie het graag leerrijk houdt, opteert voor een stadswandeling met gids (na een kopje koffie bij aankomst) waarbij het Weeuwhof, Talbot House en natuurlijk ook het Hopmuseum worden bezocht. Na de lunch staat er nog een streekverkenning op het programma. Voor liefhebbers van de traditionele volkssporten werd een circuit uitgewerkt dat de deelnemers langs zeven verschillende kroegen voert : bij elke stop krijgt men een hapje of een drankje voorgezet, kwestie van met vaste hand een kans te wagen bij de tafelkegel, het hamertjesspel, de vliegende vogelpik… Prijzen variëren van 560 tot 810 fr. per deelnemer, naargelang van het programma en (waar mogelijk) de keuze van het lunchmenu.

– Info en reserveringen : Dienst voor Toerisme, Stadhuis, Markt 1 in 8970 Poperinge, (057) 33.40.81. Fax : (057) 33.75.81.

: ook hier heeft men de laatste maanden niet stilgezeten, want zopas kwam de Toeristische Dienst met een goedgevuld infopakket voor de dag. Hierin vind je naast een welgevulde aktiviteitenkalender voor 1995 ook meer uitleg over plaatselijke bezienswaardigheden als het Streekmuseum en de archeologische opgravingen op de site van de 11de-eeuwse Augustijnerabdij. Noteren we alvast dat in juli en augustus streektochtjes per huifkar worden georganizeerd, dat men tijdens dezelfde vakantiemaanden gratis geleide bezoeken aan de plaatselijke bezienswaardigheden plant, en dat op zondag 23 april de jaarlijkse Kunstambachten-, Muziek- en Bloemenmarkt plaatsvindt. Wie eraan denkt om z’n vakantie ’95 op een boerderij in eigen land door te brengen zal de info-avond over hoevetoerisme beslist niet willen missen : mensen komen er praten over hun konkrete ervaringen met deze vorm van vakantie. Afspraak op 27 februari om 19 u.30 in de raadszaal van het gemeentehuis.

– Info : Toeristische Dienst, Ieperstraat 5 in 8980 Zonnebeke, (051) 77.04.41.

BRABANT

: onvermoeibaar zijn ze bij de vzw Grote Routepaden, want nog altijd stappen ze de diverse etappes af van de Taalgrensroute, zoals die beschreven werd in het gelijknamige boek van Paul Maes (uitgegeven bij Roularta Books). Uiteindelijk zijn zo’n 22 tochten voorzien. Op zondag 12 februari wordt het tiende parkoers afgewerkt van Lieferinge-dorp naar Gaasbeek-dorp, zo’n 21 km lang. Tocht 11 voert op zondag 12 maart van Gaasbeek-dorp naar het kasteel van Beersel (ook zowat 20 km ver) en een twaalfde etappe (waarvan nadere gegevens nog moeten volgen) wordt afgestapt zondag 9 april. Inschrijven kan ter plaatse en kost 120 fr. Wie vooraf z’n bijdrage stort, betaalt slechts 100 fr. Helemaal aangenaam wordt het voor wie gebruik maakt van het vanuit Antwerpen ingelegde gemeenschappelijke transport. Daarvoor dient dan 400 fr. gestort te worden op rek. nr. 000-0395282-07 van Grote Routepaden in 2060 Antwerpen. Vergeet niet het aantal personen en het nummer van de etappe te vermelden.

– Info : Grote Routepaden, Van Stralenstraat 40 in 2060 Antwerpen, (03) 232.72.18.

: van vrijdag 10 tot en met zondag 12 februari vindt op de Heizel (paleis 2) de traditionele Brussels Racing Show plaats. Men rekent op de aanwezigheid van de auto’s die in ’95 aan het Rally-kampioenschap van België zullen deelnemen én op de komst van een aantal wagens uit het wereldje van de Formule-1, Formule 3000, Formule Ford… Ter gelegenheid van 30 jaar Brussels Racing Show worden ook de oude glories van stal gehaald : een dertigtal wedstrijdwagens uit de jaren ’64 en ’65 krijgen een ereplaats. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar is er een speciale attraktie : een proefritje op een indoor-kartingcircuit met veilige (en niet te snelle) wagentjes. Toegangsprijs : 200 frank. Let op de gratis kaarten in kranten en gespecializeerde autobladen.

FRANCINE GELDOF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content