WEST-VLAANDEREN

wie in 1995 één of meer weken in een huurwoning aan zee wil doorbrengen, kan alvast veel informatie vinden in de nieuwe brochure Vakantiewoningen aan de Vlaamse Kust. Daarin werden de gegevens over zo’n twaalf verschillende kustgemeenten bijeengebracht : adressen van vastgoedkantoren, gegevens in verband met verblijfsduur, en natuurlijk ook de prijzen. Een goede zaak is in elk geval dat voor een aantal verhuringen een alles-inclusief-prijs wordt gehanteerd : niet alleen makelaarskosten en BTW zijn in de prijs begrepen, maar ook verbruik van water, gas, elektriciteit, verwarming en verzekering (tarief A). Wel wordt overal nog een waarborg gevraagd. Uit de prijslijst blijkt bijvoorbeeld dat men tijdens de paasvakantie in Middelkerke met z’n vieren terechtkan in een appartement op de Zeedijk voor de prijs van 22.800 fr. In Blankenberge ben je met z’n zessen tijdens dezelfde periode iets duurder af : 28.500 fr. Geluksvogels die er tijdens het winterseizoen zomaar een weekje tussenuit kunnen vliegen, genieten meestal van erg aantrekkelijke prijzen : in Oostduinkerke b.v. vanaf 7850 fr. voor vijf personen, in Blankenberge vanaf 11.000 fr. met z’n vieren. De brochure ligt gratis voor u klaar in heel wat VVV-kantoren en Toeristische Diensten aan de Kust, en bestaat zowel in een Nederlandstalige, een Franstalige als een Duitstalige uitgave.

– Info : Westtoerisme, Kasteel Tillegem in 8200 Brugge 2, (050) 38.02.96. Fax : (050) 38.02.92.

de plaatselijke Dienst voor Toerisme zorgde voor een nieuwe folder, Veurne 1995, waarin heel wat praktische informatie over de stad werd opgenomen. Lokale musea (waaronder het Bakkerijmuseum en Kasteel Beauvoorde), een evenementenkalender en een restaurantlijst kregen er een plaatsje. Bovendien kan je hier tijdens de zomermaanden ook terugvallen op het dagarrangement : voor een bezoek aan het stadhuis en het Bakkerijmuseum, een wandelbrochure en een lunch betaal je de vaste prijs van 700 fr. per volwassene en 400 fr. per kind.

– Info : Dienst Toerisme en Cultuur, Grote Markt 29 in 8630 Veurne, (058) 31.21.54.

BRABANT

wie van een avondje uit met z’n tweeën echt iets biezonders wil maken, kan plaatsen reserveren voor één van de Concerts Gourmands, georganizeerd door het restaurant Les 4 Saisons van het Brusselse Royal Windsor Hotel. Niet goedkoop natuurlijk : per persoon betaal je 3250 fr. Ontvangst met champagne, het koncert en het diner, inclusief de wijnen, zijn inbegrepen. Om de avond helemaal in schoonheid te eindigen, kan je ook een overnachting boeken in het hotel, waar je ter gelegenheid van deze reeks koncerten (nog op 25 maart, 23 september, 21 oktober en 25 november) 3900 fr. betaalt voor een kamer en ontbijtbuffet met champagne. (Zie ook rubriek Lekker.)

– Info en reserveringen : Royal Windsor Hotel, Duquesnoystraat 5 in 1000 Brussel, (02) 505.55.55. Fax : (02) 505.55.00.

ANTWERPEN

op zondag 12 maart zal het hart van elke poppen- en berenliefhebber iets sneller slaan. Dan wordt in Alpheusdal (Filip Wiliotstraat 37/1) in Berchem een grote beurs georganizeerd waar honderden met de hand vervaardigde poppen, van kinderen tot sprookjesfiguren of fantaziepersonages te koop worden aangeboden. Daarnaast vind je hier ook stands met oude stofjes, kant, poppenkleertjes en -meubeltjes. Nog altijd zijn de liefhebbers van poppen in de meerderheid, maar zo zoetjesaan groeit ook in België de belangstelling voor teddyberen, iets wat in Angelsaksische landen al veel langer het geval was. Naast kant-en-klare troetelkinderen vinden handige mensen er ook alle mogelijke materialen om zelf poppen en/of beren te maken, er is een grote keuze aan tijdschriften, boeken en prentkaarten over het onderwerp, bekende artiesten geven demonstraties en beantwoorden vragen over hun manier van werken. Open van 10 tot 17 uur. Toegangsprijs : 100 fr. met reduktie voor kinderen en 65+.

FRANCINE GELDOF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content