BRABANT

prijsbewuste vakantiegangers, opgelet : omstreeks 20 januari 1995 verschijnt de nieuwe brochure van Gezinsvakantie-Familiatours, het Gezinsvakantieboek 1995, een aanbod dat traditioneel garant staat voor betaalbare familieverblijven. Wilt u de folder thuis ontvangen, stuur dan een briefje (drie postzegels van 16 frank niet vergeten) naar Gezinsvakantie-Familiatours, Troonstraat 125 in 1050 Brussel. Wie in 1994 op hun diensten een beroep deed, krijgt de brochure automatisch in de bus. En tenslotte wel heel prettig nieuws : wie in 1995 een vakantie boekt, maakt kans om de helft van het faktuurbedrag terug te winnen.

– Info : Gezinsvakantie, (02) 507.89.89.

ANTWERPEN

de stad Antwerpen heeft blijkbaar medelijden gekregen met z’n vertwijfeld rondtoerende autobestuurders, want onlangs werd hier een parkeerfolder uitgegeven. Daarop vindt de wanhopige automobilist een aantal aanwijzingen over zones en plaatsen waar men betalend kan parkeren. De ligging van de diverse parkeergarages op een plannetje werd aangeduid, net als deze van de voetgangersstraten waar trouwens nooit ofte nimmer mag geparkeerd worden. Deze informatie werd verder aangevuld met nuttige adressen en telefoonnummers zoals deze van de Dienst voor Toerisme, de verkeerspolitie en diverse musea en bezienswaardigheden. De folder is beschikbaar in de drie landstalen plus het Engels, en ligt gratis te wachten op de Dienst voor Toerisme.

– Info : Dienst voor Toerisme, Grote Markt 15 in 2000 Antwerpen, (03) 232.01.03.

onlangs verscheen bij uitgeverij Fantom in Antwerpen de Wappergids, een geïllustreerd wandelboek speciaal afgestemd op het jonge volkje. De gids bestaat eigenlijk uit drie verschillende delen. Eerst en vooral is er de stadswandeling die in rechte lijn van het Centraal Station naar het Steen leidt, met hier en daar kleine omwegen langs belangrijke plaatsen en gebouwen net naast het trajekt. Het tweede gedeelte brengt achtergrondinformatie over de geschiedenis van de havenstad, anekdotes en wat meer uitleg over beroemde personen. In het derde deel krijg je een hoop nuttige gegevens over alles wat de jeugd van ver of van dicht kan aanbelangen : adressen van platen- of boekhandels, jeugdcentra, bioskopen, parken en leuke winkels, maar ook een evenementenlijst met data voor festivals, markten, feesten en koncerten. Het boek (uitgeverij Fantom) is van de hand van John Baert, werd voorzien van tekeningen door Mieke Vanluffelen en kost 495 fr. in de boekhandel.

de evenementenkalender van de Toeristische Federatie Antwerpen blikt alvast een heel stuk vooruit in het nieuwe jaar. Tips voor uitjes tot en met de krokusvakantie kregen een plaatsje. Naast het gewone aanbod van koncerten, beurzen en markten wordt ook speciale aandacht gevraagd voor interessante tentoonstellingen die op stapel staan, zoals een poppententoonstelling in het Volkskundemuseum of “Honderd jaar Gevaertreklame” in het Provinciaal Fotografiemuseum. Je vindt er bovendien een reeks suggesties voor een geslaagde krokusvakantie. Zo viert de Zoo volop feest op woensdag 1 maart : alle kinderen die zich in een dierenpakje steken èn vergezeld zijn van een betalende volwassene, mogen dan gratis binnen, en bovendien wordt er in de namiddag voor animatie gezorgd. Wie liever geen frisse neus haalt, kan lekker genieten van een poppenteatervoorstelling : op 27 en 28 februari en 1, 2, 4 en 5 maart voert het Stadspoppentheater in de Terlindenhofstraat 204 in Merksem Een koffertje vol dromen op. En we willen toch ook de verliefde paartjes niet vergeten : koppeltjes die zich op 14 februari in de Zoo aanbieden (en over enig dichterstalent beschikken), kunnen hun kans wagen in een Valentijnwedstrijd. Beloning voor de winnaars : een romantisch etentje voor twee.

– Info : Evenementenkalender, TFPA, Karel Oomsstraat 11 in 2018 Antwerpen, (03) 216.28.10. Fax : (03) 237.83.65.

FRANCINE GELDOF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content