WALLONIE

hou de zotskap en het masker alvast klaar, want karnaval staat voor de deur. Feestneuzen die van de partij willen zijn, grijpen nu naar de nieuwe (gratis) folder Carnaval 95, een drietalige brochure die zo’n 40 blz. telt en waarin het feestgebeuren van een goeie dertig Luikse gemeenten werd ondergebracht. Op diverse plaatsen wordt al eind januari gestart met verkiezingen en inhuldigingen van de prinsen. Het hoogtepunt van de vieringen ligt natuurlijk bij gemeenten als Malmédy en Stavelot, plaatsen met een stevige karnavaltraditie. Niet te missen in Malmédy : de vier vette donderdagen in februari met optochten en straatkarnaval, en de officiële opening van het feestgebeuren op 25 februari (met het overdragen van de macht aan de feestvierders door de burgemeester). Van 25 tot en met 28 februari zowat de hele dag door wordt gefeest, gedanst en op straat geparadeerd, waarbij trouwens van de toeschouwers ook wat medewerking wordt verwacht ! In Stavelot schiet men pas een maand later goed in aktie met het weekend van 25, 26 en 27 maart als hoogtepunt : dan zijn er optochten, bals en vuurwerk.

– Info : brochure van de Toeristische Federatie van de provincie Luik, Boulevard de la Sauvenière 77 in 4000 Luik, (041) 22.42.10.

WEST-VLAANDEREN

zopas verscheen de logies- & infogids voor 1995, waarin liefhebbers van onze meest mondaine badplaats een heleboel informatie vinden over hotels, verhuringsagentschappen, restaurants en ontspanningsmogelijkheden. Knokke-Heist telt 56 hotels (waarvan dertien viersterrengelegenheden), en zo’n vierduizend huurwoningen en appartementen. Meer dan keuze genoeg dus. De hotelprijzen blijken al met al nog heel redelijk te zijn : in het Pavillon du Zoute bijvoorbeeld betaal je voor een eenpersoonskamer 2700 à 2900 fr., ontbijt inbegrepen. Wie met een ster minder genoegen neemt, kan logies en ontbijt vinden voor minder dan 2000 fr. per persoon en volpension voor minder dan 3000 fr. Best betaalbaar dus voor wie graag enkele winterse dagen aan zee doorbrengt. Een appartement met zicht op zee in Het Zoute (het meest prestigieuze gedeelte van Knokke) zorgt wel voor een flinke deuk in de bankrekening : wie genoeg heeft aan één slaapkamer wordt in het hoogseizoen makkelijk vijftig- tot honderdduizend frank armer ; kroostrijke gezinnen die twee of drie slaapkamers wensen, moeten per maand het dubbele neertellen. Natuurlijk kunnen de meeste verblijven ook voor één of twee weekjes gehuurd worden. Bovendien verblijft u dan wel in een badstad die kan prat gaan op enkele prachtige rekreatiegebieden : het Zwin met de bijhorende Vlindertuin bijvoorbeeld of het schitterende golfterrein, één van de mooiste van Europa.

– Info : brochure van de Dienst voor Toerisme Knokke-Heist, Zeedijk Knokke 60 in 8300 Knokke-Heist, (050) 60.16.16. Fax : (050) 62.08.13.

in de Logieslijst 1995 van deze stad vind je naast een overzicht van de plaatselijke hotels en overnachtingsprijzen, twee verblijfsarrangementen met keuze uit diverse kategorieën van hotels. Als een koning voorziet in twee overnachtingen met ontbijt in een luxueus hotel, een gastronomisch diner, een streekmaaltijd plus een geleide stadswandeling en een boekje over Brugge. Prijs voor dit alles : vanaf 6500 fr. p.p. op basis van verblijf in een tweepersoonskamer. Wie opteert voor Thuis te Brugge betaalt minimum 4000 fr. op basis van verblijf in een tweepersoonskamer en kan hiervoor het volgende verwachten : twee overnachtingen met ontbijt, een streekgerecht in een plaatselijk restaurant, een degustatie van streekbier in een gezellig café, een stadswandeling en een gidsje voor Brugge. In alle gevallen beschikt men over eigen douche of bad en toilet. En voor wie er maar niet genoeg kan van krijgen : een nachtje bijboeken, behoort ook tot de mogelijkheden.

– Info : gratis brochure van Toerisme Brugge, Burg 11 in 8000 Brugge, (050) 44.86.86. Fax : (050) 44.86.00.

FRANCINE GELDOF

HOTEL

Op enkele passen van het Brusselse Centraal Station opende het spiksplinternieuwe hotel Le Méridien met een direkte, ondergrondse verbinding naar het station enkele dagen geleden zijn deuren. Meer dan 200 kamers, voorzien van alles wat uw reizigershart maar kan begeren, wachten er op de eerste gasten. Het gebouw beschikt over een bar, restaurant, shoppingcenter en een meer dan respektabele parking die zowat 1000 auto’s kan herbergen. Ideaal ook voor wie een vroege vlucht wil nemen vanuit Brussel Nationaal : je arriveert daags voordien per trein en na een rustig avondje in een uiterst komfortabele omgeving maak je gebruik van de rechtstreekse verbinding naar Zaventem, zonder gedoe met de auto om van dure parkeergelden nog te zwijgen. Aan al dat fraais hangt natuurlijk een prijskaartje : een tweepersoonskaartje kost per nacht 11.000 fr., maar ter gelegenheid van de opening kan je er tot en met 31 maart 1995 terecht voor 5400 fr., alleen of met z’n tweetjes. Het ontbijtbuffet wordt er gratis bij aangeboden.

– Info : Le Méridien, Europakruispunt 3 in 1000 Brussel, (02) 548.42.11.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content