Eind september stuurden we met Weekend Knack een enquête mee naar onze 110.000 abonnees. Meer dan 8000 formulieren kwamen ingevuld terug. Dat betekent dat zeer velen onder u de moeite namen om 16 pagina’s met behoorlijk klein gedrukte vragen te beantwoorden.

Tessa Vermeiren

8 op de 10 lezers hebben een pc en een internetaansluiting in huis, 1 op de 3 heeft ervaring met kopen via het internet en 64% zegt te surfen. U vertelt ons dat u graag iets nieuws meemaakt, dat u 5 keer per jaar op reis gaat in binnen- en buitenland, dat u houdt van wijn uit nieuwe wijnregio’s. Dat u rekening houdt met heersende modentendensen (75%). Maar dat u geen impulsieve klerenkoper bent en toch het meeste geld uitgeeft in gespecialiseerde boetieks. Steeds meer besteedt u aandacht aan gelaats- en huidverzorging en ook allerlei wellnessbehandelingen trekken u aan.

4 op de 10 lezeressen volgen cursussen en ook de mannen willen dat graag doen. Vooral talen studeert u en ook voor informatica, koken, kunstgeschiedenis en psychologie is uw interesse erg groot. 64% onder u gaat in België meer dan 2 keer per jaar naar een tentoonstelling of museum. 8 op de 10 lezers bezoeken tenminste 1 keer per jaar een tentoonstelling of museum in het buitenland.

U bent echte cityhoppers: 63,9% onder u boekt meerdere van die korte stedenvakanties per jaar. U gaat liefst met de auto op reis en daarna met het vliegtuig. Uw lievelingsbestemmingen zijn de Provence en Toscane, maar Zuidoost-Azië vindt u ook leuk. En 50% onder u heeft de uitgesproken behoefte om eens alleen met de partner, zonder kinderen, op reis te gaan. 80% onder u gaat 1 tot 5 keer privé op reis naar het buitenland en u laat zich bij de keuze van uw bestemming vooral leiden door eigen reiservaringen, door die van familie en vrienden maar ook, en dat doet ons plezier, door reisreportages in tijdschriften. U wandelt graag tijdens uw vakantie, u onderneemt culturele activiteiten, maar u bent ook dol op winkelen en luieren en bovenal geniet u van de lokale keuken.

We zijn aanbeland bij de tafel, naast reizen heel belangrijk in uw leven. 64,9% onder u experimenteert graag in de keuken, en bij de groep tussen 25 en 34 jaar stijgt dat zelfs tot 75%. Biologische producten (vooral uit de supermarkt) en vegetarische maaltijden genieten steeds meer uw belangstelling. 4 op de 10 lezers ontvangt steeds vaker vrienden thuis aan tafel, bij de groep tussen 25 en 35 jaar stijgt dat zelfs tot 66%.

Als u dan goed gegeten hebt, kruipt u met een boek op de bank. 64,5% onder u leest meerdere romans per jaar. En 1 op de 4 leest geregeld poëzie. En 1 op de 2 zit ook vaak te snuffelen in kookboeken. U kunt het dus niet laten…

Uw huis nu. Idealiter heeft dat een tuin met een vijver, een zitruimte met open haard en veel bergruimte, een keuken met centraal kookeiland en als het even kan ook nog een sauna. De mannen onder u dromen van een wijnkelder. U hebt het niet zo begrepen op het mengen van functies: een slaapkamer blijft voor u een slaapkamer en hoeft geen werkruimte of televisiekamer te worden. En wat stijlen betreft, mengt u graag oud en nieuw. Uw inspiratie voor binnenhuisinrichting vindt u vooral in magazines.

En wij blijven onze inspiratie zoeken bij u. Bedankt!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content