Een feestelijke make-up is niet altijd even evident : de onvermijdelijke glans en glitter overschrijdt gemakkelijk de dunne lijn tussen glamour en kitsch. We vroegen raad aan James Kaliardos, make-up expert bij L’Oréal Paris.

Een van de grootste namen uit de make-upwereld is die van visagist James Kaliardos. Modebladen als Vogue en Vanity Fair, modehuizen als Armani, Versace, Dior en Viktor & Rolf en sterren als Madonna en Nicole Kidman doen geregeld een beroep op hem. Maar zijn interessesfeer reikt verder dan de mode- en cosmeticawereld : vijftien jaar geleden richtte hij samen met Cecilia Dean en Stephen Gan het avant-gardistische magazine Visionaire op, een platform voor fotografen, modeontwerpers en andere artiesten. “Met Visionaire kan ik me uitdrukken als artiest en ben ik niet gebonden aan regels. De samenwerking met L’Oréal Paris was op het eerste gezicht dan ook niet evident. Maar ik ben erin geslaagd mijn creatieve informatie te vertalen naar een ruimer publiek en dat ervaar ik als een verrijking voor mezelf.”

Voor L’Oréal Paris bedenkt hij al drie jaar de seizoenscollecties. De look voor deze winter is geïnspireerd door de onaardse schoonheid van Milla Jovovich en heeft een hoog glamourgehalte, wat de producten geschikt maakt voor een moderne feestmake-up. De tips geeft hij er alvast bij.

Huid. Tijdens de winter kan de huid best wat hulp gebruiken : drink voldoende (geen alcohol), gebruik een rijkere crème en zorg dat u voldoende omega-3-vetzuren binnenkrijgt.

Gezicht. Het lichaam is nu meer bedekt dan in de zomer. Dus komt het eropaan sensualiteit uit te stralen met het gezicht. Dit bereikt u door extra te focussen op glans. Breng boven uw make-up eventueel wat dag- of oogcrème aan als highlighter, om het matte effect enigszins te temperen.

Glitter. Bij feestmake-up mogen er meer reflecties zijn dan gewoonlijk. Hoed u echter voor een overdaad aan glitter en glans.

Ogen. De focus ligt deze winter op smokey eyes. Om dat resultaat te bereiken zet u het bewegend ooglid flink aan met een donkere kleur oogschaduw (bv. Color Ap-peal Smoke). Laat de oogschaduw een beetje vervagen op de arcadeboog naar de wenkbrauw en naar de buitenkant van uw gezicht toe. Voor een extra feestelijke touch kunt u een opvallende eyeliner gebruiken (bv. Super Liner Noir Argenté). Verleng en verdik uw wimpers tot slot met meerdere laagjes zwarte mascara (bv. Cil Architecte Nuit Noire). Bent u niet echt ervaren met het aanbrengen van oogmake-up, houd het dan ook tijdens de feestdagen vrij sober : beperk u tot één kleur oogschaduw, een streepje eyeliner en flink wat mascara.

Lippen. Als u kiest voor smokey eyes, kunt u uw lippen inkleuren met een lichtgekleurde glittergloss (bv. Glam Shine Crys-tals). Ook rode lipstick is deze winter een topper. Maar opgelet : niet ieder type kan de combinatie aan van opvallende ogen én lippen.

Highlight. Gebruik geen highlighter onder de wenkbrauwen of onder de ogen, maar wél aan de binnenkant van de ogen en heel hoog op de kaakbeenderen, ongeveer op het niveau van de ogen.

Meer tips en praktisch advies van James Kaliardos vindt u op de website www.lorealparis.fr/BeautyCenter

Door Anne Roggen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content