Deze week geen koppel dat ons laat meekijken in hun slaapkamer, maar een duo met een bijzondere liefde voor het strand van Knokke.

Deze week: Alison (30) en Jonathan (33) leerden elkaar kennen op het strand van Knokke.

“Mijn ouders hebben een cabine aan Surfers Paradise, het laatste strand aan de wandeldijk in Knokke-Heist”, vertelt Alison. “Al vanaf mijn zesde loop ik hier regelmatig rond. Ik denk dat iedereen in de regio de houten surfclub wel kent waar je materiaal kunt huren en verschillende watersportlessen kunt volgen.”

“Rond mijn zeventiende ben ik beginnen surfen,” vult Jonathan aan, “waardoor ik bijna dagelijks op het strand te vinden was. Alison en ik werden aan elkaar voorgesteld door een gemeenschappelijke vriendin toen we met een groepje vrienden samenkwamen op het strand. We hadden dat kleine duwtje in de rug misschien ook wel nodig.”

“De ‘stille’ hints van onze vriendin waren niet altijd even subtiel”, grinnikt Alison. “Ik herinner me dat ze me zei dat ik beter een relatie zou beginnen met iemand die slechts twee straten verder woonde. Bleek dat bij Jonathan toch wel toevallig het geval te zijn? (lacht) Ik was vijftien, Jonathan zou achttien worden. Ook al doen die drie jaar er nu totaal niet meer toe, toen voelde dat als een groot verschil. Ik vond hem leuk vanaf het moment dat ik hem zag, maar was hij niet te oud voor mij? En ik niet te jong? In de weken die volgden zagen we elkaar echter steeds vaker en op een strandfestival hebben we bij ons afscheid voor het eerst gekust.”

“Vijftien jaar later zijn we getrouwd en hebben we twee dochters”, glimlacht Jonathan. “En we hebben nog steeds diezelfde cabine op het strand”, zegt Alison. “Ik denk dat we bijna elk weekend naar het strand gaan. Heel veel mensen die er toen rondliepen, komen er nog steeds. Er hangen veel mooie herinneringen.”

“Het is een plek waar we altijd graag vertoefd hebben en naartoe blijven gaan”, besluit Jonathan. “Misschien is het zelfs een vorm van thuiskomen?”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content