TUSSEN BRUGGELINGEN

Timothy Goffin en Valerie Berteloot. © MICHEL VAEREWIJCK

CATEGORIE: INTIEM EETHUISJE

KEUKEN: 7

DECOR: 7,5

COMFORT: 7

SERVICE: 7

PRIJS/KWALITEIT GEPROEFDE MENU: 7

Door Pieter van Doveren

Bruggelingen hebben hun eigen adresjes waar de stadsbewoners veilig zijn voor de toeristeninvasie. Een van de nieuwe ankerplaatsen is Goffin, het intieme eethuisje van kok Timothy Goffin en echtgenote Valerie Berteloot. Het restaurant opende september 2010 en is te vinden aan de buitenzijde van de ring, schuin tegenover de Kruispoort en het Justitiepaleis. Plaats van gebeuren is een oud huisje, waar zich voorheen café-restaurant Den Voerman bevond. De benedenverdieping werd opgeknapt waarbij modern en oud op een zachte manier zijn samengebracht. Valerie ontvangt met brede lach en spontane babbel. Timothy ontsnapt regelmatig uit zijn keuken om een gerecht in te zetten en terloops te polsen of alles in orde is. Er branden kaarsjes en om het kleine geluk compleet te maken, kraait er ergens in huis een baby.

De spijskaart beperkt zich tot elf bereidingen. Specialiteit is vier weken gerijpte Ierse zesrib, opgediend met truffelbearnaise, gekonfijte aardappel en fondue van Cévennesui (70 euro). Er zijn twee menu’s : 45 euro voor drie gangen en 55 euro voor vier gangen. Neem je daar de aangepaste wijnen bij, dan betaal je 15 of 20 euro extra per couvert.

Wij kozen het viergangenmenu. Als opener verscheen een verscheiden assortiment minihapjes : gratin van knolselderie en Oud Bruggekaas, kroket van tonijn met crème van basilicum, rillettes van makreel met gelei van rozenwater, en mousse van kippenlever met groene appel. Als eerste gerecht was er smakelijke tartaar van longhaasje ( onglet) met drukke omlijsting van courgettespaghetti, perkament van verbrande ui, mayonaise met kappertjes en ansjovis, crème van parmezaan en jus van ui. Op de plaat gebakken kreeft met te hard gebakken delen volgde in het gezelschap van asperges, gepocheerd kwartelei, pompelmoes en mousseline van erwtjes en yo-ghurt. Dit gerecht overtuigde niet. Het lekkere vlees van Mechelse koekoek werd gecombineerd met artisjok, crème van daslook, gebakken polenta, morieljes en tuinbonen (beide laatste niet in tophoedanigheid). Afsluiten deden wij met Gariguetteaardbeien, gebakken in siroop en naturel, met mascarpone met schil van citroen, mousse van citroenpeper en granité van basilicum. Bij de rekening kwamen superlekkere oliebollen.

Wij vonden dat Timothy zijn best doet maar dat hij zijn gerechten onnodig gecompliceerd maakt. Wij waren ook niet onder de indruk van de kwaliteit van het wijnarrangement. Wijnkenners zijn wellicht beter af als ze zelf een flesje kiezen.

Info

RESTAURANT GOFFIN

MAALSE STEENWEG 2

8310 SINT-KRUIS BRUGGE

050 68 77 88

WWW.TIMOTHYGOFFIN.BE

Gesloten zaterdagmiddag, zondag en maandag.

Lunch : 30 euro, zaterdagavond alleen viergangenmenu 55 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content