categorie: ‘beter’ Turks restaurant

keuken: 7

decor: 7

comfort: 7,5

service: 7

prijs/kwaliteit geproefde menu: 7

Miljoenen mensen, vooral uit de gebieden waar zich vroeger het Ottomaanse rijk uitstrekte (van Oostenrijk tot Jemen), eten regelmatig Turks zonder dat zij zich dat realiseren. De Turkse keuken is namelijk niet alleen verweven met de Griekse en de Arabische manier van koken maar ook met keukens daarbuiten. Sinds 17 januari is Vlaanderen rijk aan een ‘beter’ Turks eethuis, waar de Ottomaanse keuken in al haar glorie wordt opgediend. SevenHill is te vinden in Kasterlee. Het Kempense dorp, dat in 2008 werd verkozen tot Mooiste dorp van de provincie Antwerpen, is omgeven door bos-, heide- en duinengebied. Vanaf mei stromen de dagjestoeristen toe en om die te spijzen, zijn er in Kasterlee zo’n vijfentwintig eethuizen van uiteenlopend allooi.

SevenHill heeft een discrete façade. Binnen wachten opengetrokken eetvertrekken in gebroken wit en grijs. Ze worden opgehemeld door feestelijk gedekte tafels, banken geïnspireerd op de modellen uit het Topkapipaleis, mooie Turkse kelimstoffen en de abstracte schilderijen van de Turkse schilder H. Avni Öztopçu. Glijdeuren met Ottomaanse motieven maken het mogelijk om de ruimtes in te delen.

Enis Güney ontvangt in afgeborsteld kostuum. Hij is bescheiden en vriendelijk. Chef-kok is Ömer Gürisik. Hij is lid van het Turkse nationale koksteam, werkte in Istanbul in een vijfsterrenhotel en was kok van de hoogste generaal van het Turkse leger. Ömer kreeg als taak het beste uit de Ottomaanse keuken te tonen. Hij kreeg de beschikking over eersteklas verse producten. De spijskaart is gevarieerd en interessant. Wilde zeebaars met anijs (28 euro) is zijn specialiteit. Het assortiment op de wijnkaart is samengesteld uit de verschillende streken van Turkije.

Op aanraden van de zaalmeester ging de kurk van een donkergetinte rode wijn, Selection K 200 N, met de smaak van gedroogde rode vruchten en kruiden, en gemaakt van de Turkse druiven öküzgözü en bogäzkere (28 euro).

Er waren twee warme voorgerechten : kagitta pastirma of Turkse pastrami met groenten verpakt in bakpapier (12 euro) en kadayifa sarili of grote gamba opgerold in kadayif-deeg met rode peper, olijfolie, een slaatje en tartaarsaus (13 euro). Tarcinli ördek volgde : niet helemaal mals vlees van eend met de milde smaken van warme vijgen, appel, pruim, abrikoos en in peervorm gefrituurde aardappelpuree (25 euro). Kuzu tandir stond voor lamsbout uit de oven, geserveerd in malse splinters, met rijst, oventomaat, pijnboompitten en zwarte bessen (25 euro).

Afsluiten deden wij met künefe, een lekker dessert met kaas en fijn kadayif-deeg (9 euro).

Info: TURKS RESTAURANT SEVENHILL

GEELSEBAAN 29/2

2460 KASTERLEE

014 30 15 30

www.sevenhill.eu

Dagelijks open van 17.30 tot 24 uur.

Woensdag gesloten.

Door Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content