Cindy Crawford smeert haar dijen in met koffiedik tegen cellulitis, Jerry Hall legt bij elke zwangerschap spekvet op haar buik tegen striemen en Catherine Deneuve blijft mooi omdat ze elke nacht acht uur slaapt.

Fotomodellen en filmsterren hebben zo hun eigen schoonheidskneepjes die zij hebben opgestoken van visagisten, kappers en andere professionele mooimakers. Een bloemlezing.

Liz Hurley, het gezicht van Estée Lauder, gebruikt olie in bad. Dat maakt de huid meteen zacht en soepel en nadien hoef je geen bodylotion meer aan te brengen. Na het baden de huid droogdeppen zonder wrijven.

Visagiste Terry van Yves Saint Laurent verstopt wallen en kringen met concealersticks: “Dit type verdoezelcrèmes bevat veel pigmenten en wordt niet ingewreven maar zachtjes ingeklopt. Concealer is ook een goede make-upbasis op de oogleden.”

Topmodel Amber Valletta heeft een paar handige make-uptips: “Bruine tinten zijn mooi voor overdag, maar ’s avonds bij kunstlicht kies je beter voor meer kleur.

De beste fond de teint is er een die je niet ziet. De juiste kleur is die die je eigen teint het dichtst benadert, of zelfs een tintje lichter. Warm de foundation eerst even op met je handen, dan laat hij zich beter uitstrijken. Aanbrengen met de vingertoppen voor een dekkend resultaat, met een vochtig sponsje als je het transparant en natuurlijk wil.”

Chanel-visagiste Heidi Morawetz brengt blush nooit te dicht bij de neus aan: “Dat maakt je ouder en je trekken lijken harder. Blush hoort hoog op de jukbeenderen.”

Voor Carole Jackson, kleurenconsulente van half Hollywood, is het juist kiezen van tinten voor kleding en make-up een basisprincipe waar vaak tegen gezondigd wordt. Het is nochthans eenvoudig: “Hou bij daglicht een gouden of zilveren voorwerp bij je gezicht. Wanneer je teint harmonieert met het goud, dan ben je een warm type en flatteren warme tinten zoals rood en geel. Sta je beter met zilver, dan ben je een koud type. Kies dan koele kleuren zoals paars en blauw. Voor meer gericht advies kan je terecht bij een kleurenconsulente.”

Jean-Claude Le Gallon, jetsetkapper, stelt dat zelfs de meest geslaagde brushing een nachtje slapen niet overleeft. “Om je haar snel in model te brengen en er terug volume in te krijgen, zijn scratchwikkels de oplossing. Spuit elke lok van wortel tot punt in met een fixerende spray en draai ze dan om zo’n wikkel. Even laten drogen en dan uitborstelen met het hoofd naar beneden. Investeer ook in een goede borstel. Een Mason & Pearson, bijvoorbeeld, gaat jaren mee en wordt steeds beter.”

Jane Fonda ontpopt zich tot personal trainer: “Breng je tijd in de file nuttig door: verstevig je bips door ze 10 seconden op te spannen en dan langzaam te ontspannen. Vermoeidheid verdwijnt door je armen tot aan je ellebogen onder te dompelen in fris water. Vijf minuten volstaan om de bloedcirculatie te activeren.”

Madonna beweert dat we in de winter te zwaar eten en te weinig bewegen. “Als je je weinig energiek en wat opgeblazen voelt, is een fruit- en rauwkostdag ideaal. Je lichaam wordt ontgift en je krijgt nieuwe energie.”

Volgens parfumeur Pierre Bourdon haalt warmte het beste uit je parfum naar boven: “Warmte brengt een parfum pas echt tot ontplooiing. Tussen je borsten bijvoorbeeld. Of in je hals bij de haargrens, want haar is een prima parfumdrager.”

Inès Sastre, sinds 1996 het gezicht van Lancôme, blijft zuinig: “Een lege mascara gaat nog een paar beurten mee als je enkele druppels olie toevoegt. Geen lippenpotlood bij de hand? Met een bruin wenkbrauwpotlood kan je ook een mooi lijntje tekenen.”

Linda Raats

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content