TRENDY MEEVALLER

Valentina Gatti is de gastvrouw in het tijdelijke Italiaanse restaurant. © MICHEL VAEREWIJCK

CATEGORIE POP-UPRESTAURANT

KEUKEN 7

DECOR 7

COMFORT 6,5

SERVICE 7

PRIJS/KWALITEIT GEPROEFDE MENU 7

Na Antwerpen en Knokke-Heist was Gent aan de beurt voor de derde guerrilla store (zie Fiche ) van de modeontwerpers A.F. Vandevorst. Zomaar voorbijlopen doe je niet, want de excentrieke rondreizende kledingwinkel aan de Brabantdam is opvallend bemeubeld met oude ziekenhuisbedden. Loop je door de gaanderij naast de winkel, dan kom je eerst in een kunstgalerie en vervolgens aan de deur van pop-upbar Aktion III. Daar branden kaarsjes, er schijnt gekleurd licht en er speelt nostalgische jazz. Om te mijmeren zijn er onderuitzakzetels met uitzicht op de plek waar Schelde en Ketelvest samenkomen. Om van hapjes te snoepen zijn er hoge tafels met barkrukken. Wie uitgebreid wil eten, zoekt een grote tafel.

In Bar Aktion III gebeurt alles in een ongedwongen huiskamersfeer. Gastvrouw is Valentina Gatti. Zij studeerde communicatie en management, en daar kun je heel wat kanten mee uit. Valentina werkte bij Dior, was even lifestylejournaliste en nam restaurant Mineral in Gent over. Horecaervaring deed zij op in haar jeugd in de pizzeria van haar ouders. In Mineral werden de twee koks vervangen door haar Italiaanse vader. Die kookt nu ook voor Bar Aktion III. Het repertoire is samengesteld uit papa’s authentieke Italiaanse bereidingen en uit hedendaagse creatieve gerechten van Valentina. Keukenassistent Stef warmt op en werkt af in zijn provisorische keukentje.

De spijskaart is ingedeeld in Kollektionen, die ieder uit drie kleine bereidingen bestaan. Wij kwamen met twee en kozen drie Kollektionen : carpaccio (15 euro), vitello (15,50 euro) en cannelloni (16,50 euro). De lekkerste Kollektion was cannelloni gevuld met cime di rapa (raapsteeltjes), met ricotta, zalm en zeebaars en met mascarpone, varkenswang en sinaasappel. Maar ook de vitello tonnato klassiek en in minder mate de vitello wasabi en vitello limone en de drie carpaccio’s van rundvlees, gerookte tonijn met yuzu en bergamot, en van geitenkaas met tomaat, raketsla en citroenolie, waren lekker.

Zelfs de geschonken wijnen uit de formule flight of wine waren een meevaller. Bar Aktion III is open tot eind mei maar mag van ons langer blijven !

Info

BAR AKTION III

BRABANTDAM 70-72

9000 GENT

0478 52 96 09.

Open van woensdag tot zondag van 17 tot 23 uur. Elke laatste zondag van de maand brunch van 11 tot 16 uur, na reservatie. www.demineral.be, www.afvandevorst.be

Door Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content