TRENDY HOTSPOT IN BILZEN

Gerda Wauters en Jean-Pierrre Jaeken in hun Altermezzo : opnieuw een schot in de roos. © MICHEL VAEREWIJCK

CATEGORIE: FIJNPROEVERSBRASSERIE

FIJNPROEVERS-

BRASSERIE

KEUKEN 7,5

DECOR 8

COMFORT 6,5

SERVICE 7

PRIJS/KWALITEIT

GEPROEFDE MENU 8

Modieuze, modern ingestelde mensen die niet op een eurootje hoeven te kijken, kiezen voor Altermezzo. Je komt er voor een kleine of grote maaltijd met mooi gepresenteerde, hippe gerechten in een ontspannen sfeer, en in de zomer voor magische momenten op het terras. Wij troffen de Porsche Panamera van de baas aan de ingang (en maakten de bedenking : al mag je als gymleraar best tevreden zijn over je prestaties in de horeca, dan geef je toch die beste plaats van je parking aan je gasten. Zonder hen was er namelijk niets mogelijk geweest !). Binnen werden wij ontvangen door de elegante gastvrouw die ons met Limburgse zachtheid naar het terras stuurde, dat uitgerust is met buitenverwarming. Wij nipten van een lekker glaasje Urbezo, als voortreffelijke chardonnay zonder houtlagering (5,50 euro). Vanaf het terras hadden we een mooi overzicht, buiten en binnen : het geheel oogt trendy en is, ondanks de moderne, minimalistische stijl, gezellig. Sfeerbepalend zijn de lounge-elementen en de koepelvormige designlampen.

Er hing regen in de lucht, dus verhuisden wij naar binnen voor het eten. Daar namen wij plaats in de moderne en een beetje moeilijke stoeltjes. Er werden vijf soorten brood gepresenteerd, wat ons vertelde dat er in Altermezzo hoog wordt gemikt. Aan het fornuis staat de 21-jarige Jo Grootaers. Hij volgde stages in Frankrijk en stond een jaar in de keuken van JER. Wij kozen voor het driegangenmenu (42 euro) met passende wijnen (20 euro). Er kwam een hapje met maatjesharing, gepofte rijst, salsa verde, gel van limoen en olijfcake. Het eerste gerecht was een smakelijk samengaan van rolletjes kreeft en supertartaar van Simmentalrund met verschillende soorten komkommer. Gepekeld en perfect gegaard melkvarken met smeuïge varkenswang volgden. Ze werden begeleid door bloemkool, romanesco, crumble van parmezaan, gebrande ui en schuim van gerookte melk. Afsluiten deden wij met structuren van abrikoos, amandelloempia, wortelcake en gekonfijte wortelschijfjes en ook het nagerecht viel in de smaak.

Wij vonden dat de piepjonge kok, ondanks zijn beperkte ervaring, schitterend had gekookt ! Zijn moderne gerechten met frisse smaken zijn toegankelijk en vormen een smakelijke mix van stijlen. De wijnen uit het arrangement stelden tevreden en werden ruim geschonken. In Altermezzo doet men zijn best om het de klant naar de zin te maken.

ALTERMEZZO

Bilzersteenweg 366

3700 Tongeren

012 74 16 74

www.altermezzo-tongeren.be

Maandag en dinsdag gesloten.

Lunch op weekdagen 21 euro.

Intermezzo is een tijdgevoelige realisatie van de Limburgers Gerda Wauters en Jean-Pierre Jaeken. Beiden volgden regentaat lichamelijke opvoeding. Gerda gaf acht jaar les, Jean-Pierre kwam moeilijker aan de bak. Daarom begon hij vijfentwintig jaar terug met het jongerencafé De Pub aan de Grote Markt in Tongeren. Het werd een succes, waardoor het pand gekocht en gerenoveerd kon worden. Vier jaar later kwam daar Intermezzo bij, ook op de Grote Markt ; een brasserie met Italiaans getinte keuken en opnieuw was dit een schot in de roos (www.intermezzo-tongeren.be). Twee jaar terug werd Altermezzo toegevoegd. Het was oorspronkelijk een klassieke brasserie, die in een modieus jasje werd gestoken.

DOOR PIETER VAN DOVEREN

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content