Sommige trends zijn losse flodders. Ze gaan in de lucht met veel lawaai, maar hebben weinig effekt. De superkorte truitjes bijvoorbeeld. Andere installeren zich op lange termijn en worden klassiekers als de satijnen slipdress. Wij hebben acht blijvers van de catwalk geplukt en aangepast. Het zachte pluizige truitje draait al enkele seizoenen mee en is een blijver geworden. De she-sherifflook dient zich aan als uitloper van de dandy-stijl. De petticoat intrigeert door zijn vreemde proporties en feestelijke uitstraling, net als de winterkant. Laarzen tot net onder de knie lijken vreemd, maar zitten juist, net als het heuprokje. Echt bont wordt gemengd met nepbont. T-shirts en truien krijgen sterk grafische versieringen of slogans mee.

ELS VAN O

CONRAD DAVID BOLSSENS

ASSISTENTIE : LIEVEN VANPARIJS

FOTO’S : DIRK LAMBRECHTS EN MARC RUBENSKA

MAKE-UP : RUDI CREMERS EN INGE GROGNARD

MODEL : ANIKA EN BERENICE BAO BIJ NEW

PLUIS

Ensembles met grote aaibaarheidsfaktor zijn populair. Angora, mohair, langharige wolmengelingen ; goed voor jassen en jurken. Twijfelaars houden het bij een truitje.

Mohair truitje van Fuchsia en wollen rok van Chris Mestdagh.

DOROTHEE BIS

ICEBERG

COLONNA

PETTICOAT

Als uitloper van de jaren-vijftiglijn blijft de petticoat opduiken. Onverteerbaar in de American-Graffitistijl en ondraagbaar in damesachtige proporties, maar mooi indien hij wordt geaktualiseerd.

Zwart crinolinerokje van Pianoforte, met bleekblauwe angora cardigan van MarinaSpadafora en schoenen van Olivier Strelli.

SPORTMAX

LAGERFELD

LAARZEN

Jarenlang een mode-taboe : een rok tot op de knie en laarzen tot net eronder. Al enkele seizoenen een allesoverheersend beeld op de catwalk. Emma Peel en Jackie ‘O achterna. Kwestie van de juiste hakhoogte.

Ensemble van Max Mara : jurk met tricot bovenstuk en jasje. Nauwe laarzen in zwartsuède van Georges Rech.

ICEBERG

VERSACE

VIVA LAS VEGAS

Een cowboyhoed. Big hair à la Dolly Parton. Een riem op de heupen. De dandy wordt sheriff of rocker in een lang en slank silhouet.

Fijne ribfluwelen broek en halflang jasje van Irène Van Ryb. Gele satijnen bloeze en sjaal van satijn en fluweel van Olivier Strelli.Schoenen van Dialogue.

MARONGIU

GIGLI

BONT

Wat is echt en wat is nep, niemand kan het nog uitmaken. Bont lijkt weer politiek korrekt. Van het randje aan de mouwen, tot de volledige tailleur in astrakan.

Wollen tailleur met kraag, manchetten en zakkleppen in astrakan van Georges Rech. Truitje, Rodier. Smalle lakleren riem, Olivier Strelli. Collant van Gerbe.

ICEBERG

MARC LANNOO

KANT

Doorschijnend en toch weer niet, lijkt kant de beste en meest draagbare variatie op het tema transparant. Op de catwalk als jurk, in de winkels als tuniek of bloeze.

Satijnen slipdress van Sandwich met tuniek in zilverkant van Porcini. Moesselienen sjaalvan Chris Mestdagh, oorbellen van Nadine Wijnants, schoenen vanScapa, panties van Le Bourget.

COMME DES GARCONS

CHLOE

DE HEUPLIJN

Van de taille verschuift de aandacht naar de heupen. Het smalle lakleren riempje gaat enkele centimeters naar omlaag, de rok hangt losjes.

Wollen heuprokje en angora twinset van Close up by Jackie O’. Riem van Scapa en laarzen van Robert Clergerie. Panties van D.D.

PRADA

CHLOE

BEDRUKT

Naast de uniforme kleuren duiken felle prints en bedrukkingen op. Invloed van de straatmode. Slogans, tekeningen en motieven worden brutaler.

Lycra truitje met draken- bedrukking, Jean Paul Gaultier Jeans. Lycra-katoenenjeans van Alain Manoukian.Gele lakleren schoenen van Robert Clergerie.

TODD OLDHAM

D & G

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content