Cosmeticahuizen stellen deze lente uiteenlopende ?looks? voor. Het varieert van een naakte, schijnbaar ?non-make-up make-up?, over een grafische look met zwart-wit en clair-obscureffecten, naar opvallende snoepgoedkleuren voor ogen, lippen en nagels.

Linda Raats/ Foto’s Diane Hendrikx

SNOEPGOEDKLEURTJES VOOR LIPPEN, nagels en ogen : bij Helena Rubinstein waar Carlos Villalon zijn publiek verrast met ?Virtual Reality?. Turkooizen, lila, suikerboonroze, oranje en grijswitte lippenstiften met de bijpassende nagellakken, zijn op z’n minst ongewoon te noemen voor een klassiek merk als Rubinstein. Voeg daarbij de oogschaduwduo’s met vanillegeel/paarsroze ?Future Mauve? of turkoois/azuurblauw ?Blue Reality?. Geel, turkoois, of parelgrijs kajalpotlood en paarse mascara maken het geheel kakelbont.

Ook Philippe Hunger houdt dit seizoen van paradoxen en pakt voor Guerlain uit met magische, ongewone kleuren. Hij liet zich inspireren door het naadloze latex kledingstuk van artiest Michaël Schermons, ?Xur? en noemde zijn look ?Couture sans Fils?. Lila nagellak en dito lipstick worden gecombineerd met hemelsblauwe en geïriseerd roze oogschaduw voor het koele palet. Bij de warme tinten een samenspel van anijsgroen op de oogleden, en oranjetinten voor lippen en nagels.

Met ?Pastel Folies? van Bourjois ontstaat een babydoll-look. Strogeel, pistachegroen, sinaasappel en geïriseerd paars voor de oogmake-up, alleen of gecombineerd gebruikt. Lippen vallen op met mandarijnkleurige of lila lippenstift en dito nagellak.

Hou er rekening mee dat de snoepgoedkleurtjes er na het aanbrengen niet altijd even flashy uitzien als in de doosjes. Het is wel een look waarmee u niet onopgemerkt voorbijgaat, maar die al snel in het ordinaire dreigt te vervallen wanneer er niet omzichtig wordt mee omgesprongen.

Voor Estée Lauders ?Social Butterfly? maakt Dominique Szabo de ogen op met hemelsblauw, diepblauw met parelmoereffect en transparant oranje onder de wenkbrauwboog. De lippen blijven discreet met abrikoos ?Frosted Apricot? en ?Sheer Pink? babyroze.

De no-make-up make-up is de grootste nieuwigheid. Een look waarin beige tinten domineren en het gezicht geen kleur krijgt. Een mooi voorbeeld hiervan is ?Beige Ambition?, door William Falkner bedacht voor Rochas. Sinds deze getalenteerde visagist bij Rochas de make-uplijnen tekent, is dit merk er een stuk op vooruitgegaan. Wat Falkner voorstelt, is niet alleen bijzonder actueel, hij werkt ook nauw samen met de laboratoria op de texturen, wat voor een beige look beslist een vereiste is. Zonder aangepaste texturen lijkt het nergens op. Het beoogde halo-effect creëren, kan alleen met ragfijne poeders die met de nodige penselen en kwasten worden bewerkt. De teint moet uiteraard perfect zijn en dat kan met compact foundation ?Beige Clair? en een goudbeige poeder. Voor de lippen zijn er vier originele schakeringen van beige die met een rookbeige lippenpotlood ?Beige Fumé? gecombineerd worden. De twee nieuwe nagellakken kleuren ook beige : rozig beige ?Beige Charnel? en gebroken wit voor ?Beige Désir?. Ze kunnen over het ganse nageloppervlak worden aangebracht, of, voor wie van precisiewerkjes houdt, op een deel van de nagel, alleen of samen. Verder houdt Falkner het bij een huidkleurige oogschaduw, geen oogpotlood noch eyeliner, maar wel veel zwarte mascara.

Ook de ?Pale Fire?-look van Aveda staat voor een non-make-up, hoewel deze niet zo uitgesproken geïnterpreteerd wordt als bij Rochas. Hier krijgen de beige tinten meer schittering en gaan ze de roze of bruine toer op, zoals het fraaie glinsterende ?Pinkglow? of het gouden ?Spark? voor de oogleden en ?Silken Golden Glaze? (zonnegoud) en ?Halo? (ijsroze) voor de lippen.

Donkere wenkbrauwen, zwarte wimpers en het duo steenrood/goudbeige ?Duo Brocart? voor de oogopmaak bij Givenchy. De look werd ?Garçonne? gedoopt. De mond blijft zacht en licht opgemaakt. De lipstick ?Blond Garçonne? staat voor een subtiel en glanzend perziktintje dat met een zacht, oranjerood lippenpotlood wordt geaccentueerd.

Shiseido heeft grijsschakeringen, beigenuances en bruinroze tinten voor de oogschaduw. Serge Lutens kiest voor een versluierde blik met een vleugje schittering, een romantische oogopslag. De mond lijkt nauwelijks opgemaakt : bruinroze ?Boreal Brown? of paarsroze ?Pink Haze?.

Terry stelt voor Yves Saint Laurent een grandioze look voor : ?Graphisme? speelt met clair-obscureffecten, licht en donker, zwart en wit. De teint is bleekbeige ?Blond Savane? of honingbeige ?Miel Doré?. Blush wordt nauwelijks gebruikt, enkel een vleugje roze ter hoogte van de jukbeenderen. Twee nieuwe make-upproducten maken deze look mogelijk : een gitzwarte eyeliner, matte, zwarte en gebroken witte mono-oogschaduw. Daarbij horen de fondantchocolade ?Expresso? en geïriseerde witte lipstick ?Blanc Cristal? en de bijpassende nagellakken. Graphisme geeft een waaier aan mogelijkheden : witte lipstick gecombineerd met de zwarte oogschaduw en donkere lippenstift met bleke oogleden ; een donkergekleurde bovenlip met een wit aangezette onderlip. De lipsticks kunnen ook over elkaar gebruikt worden voor meer variatie. Speciale effecten ook voor de nagels : een zwart lijntje op een witte fond, een wit lijntje op een zwarte ondergrond, de nagels afwisselend wit en donker…, fantaseren mag tot in het oneindige.

Voor Christian Dior pakt Tyen uit met vijf variaties op wit voor het oogschaduwkwintet : blauw-wit, goud-wit, roze-wit, groen-wit, wit-wit voor een maximum aan effect met een minimum aan kleuren. Deze ?No Colour?-collectie combineert wit op de oogleden met op de lippen en nagels honingbruine ?Bois Brun?, teddybruine ?Bois Colour?, teakbruine ?Bois Rosé?, beige ?Bois beige? of nacré wit.

Alweer een ode aan wit bij Thibault Vabre voor Lancôme met ?Blanc Attitude? : een stortvloed van parelmoer en geïriseerde tinten. ?Rose Blond? (geïriseerd lila), ?Brun Laiteux? (glanzend grijswit), ?Chair? (bruinroze), ?Brillant Lunaire? (wit met groene schijn) op de lippen, worden gecombineerd met lila of melkwitte nagellak. De ogen krijgen een tikje kleur met een pistachegroen of vanillegeel kajalpotlood, zandkleurige oogschaduw op het bewegend ooglid.

Beigeschakeringen en zwart-witaccenten bij Chanel met de collectie ?Néon?. Blikvanger is het lipgloss kwartet met fonkelende neonkleuren : lila, zacht blauwgrijs, vanillegeel en goud. Het oogschaduw-kwartet ?Excentriques? combineert zwart en wit met goudbeige en rozig beige ; deze laatste twee tinten worden herhaald in de blush en de lippenstiften ?Sensible? en ?Désinvolte?. De nagels kleuren tippexwit, goud of zachtroze.

Met medewerking van parfumerie Merces in Mortsel.

SnoepgoedkleurenVan bovenaan links :oogschaduw Lilas en nagellak Mandarine van Bourjois, oogpotlood Light Turquoise van Helena Rubinstein, kajalpotlood Jaune Vanille van Lancôme, lippenstift Orange Insolent van Guerlain, lippenstift Blue Reality en nagellak Pink Spirit van Helena Rubinstein, oogschaduw Pistache van Bourjois en lippenstift Pink Spirit van Helena Rubinstein.

Non-make-upmake-upVan boven naar onder :Givenchy nagellak Blond Garçonne,Lancôme lipstick 187,Lancôme nagellak 187,Rochas lipstick 91,Aveda Pale Fire Sun oogschaduw,Rochas nagellak 03,Aveda oogschaduwPale Fire Spark,Aveda oogschaduwPale Fire Flint.

De zwart-wit nuances Van boven naar onder : Lancôme nagellak Neige 128, Yves Saint Laurent lippenstiften 29 en 79, oogschaduwkwartet Les Excentriques van Chanel en nagellak Double Blanc van Chanel, witte lipstick 004 van Christian Dior en wit kajalpotlood

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content