:: Casa Ciolina, Zavelstraat 17, 3990 Peer / Kleine Brogel, 011 74 30 34, www.casaciolina.be

Maria en Enrico bouwden een oude zeepfabriek om tot een schitterend gastenverblijf. Gaat dat zien !

Maria en Enrico Ciolina komen uit Zuid-Nederland, wonen al twaalf jaar in ons land en hebben zich er wonderwel aangepast. Twee jaar geleden startten ze een b&b op in Stevoort, die vrijwel meteen een succes werd. Toen er wat industrie in de buurt opdook, gingen ze op zoek naar een alternatief, en vonden in Kleine Brogel een negentiende-eeuws pand met een rijke geschiedenis. Eerst was er een zeepfabriek gevestigd, later kwam daar een kruidenierswinkel bij, nog later werd het een boerderij. Toen de laatste boer het voor bekeken hield, werd het huis flink verbouwd, nu zijn Maria en Enrico aan zet.

“Ik zat in een groothandel voor kleding, stoffeerde meubels, maak alles zelf en hou van decoreren”, herinnert Maria zich. “En ik droomde altijd al van een b&b. Enrico was minder overtuigd, maar ik wist wel beter : hij praat graag, dat moest lukken.” Enrico is inmiddels zelf een b&b-fan, en Maria bouwde Casa Ciolina uit tot een uniek adresje. Sam was er de eerste gast die langskwam en hij slaapt er nog (maar niet elke avond), anderen volgden in snel tempo, gecharmeerd door het warme onthaal van de Brabanders. We begrijpen hen volledig als we op een lenteavond getrakteerd worden op een festijn van gerookte eendenborst met rucola, tarbot met gandaham en gesauteerde venkel, kalfsfilet met een truffelaardappel, een gegrilde banaan met advocaat en vanille-ijs. De auteur van dit succulente huzarenstukje is Peter Briers (onthou de naam !), een wakkere chef die de Ciolina’s op vrijdag, zaterdag en zondag voor al deze culinaire hoogstandjes in huis halen.

Er zijn vier kamers, straks een paar meer want het duo kan niet goed stilzitten. We kozen voor de Feeling-kamer aan de straatzijde, waar het oude meubilair zo mooi samengaat met de balken en de grijsblauwe muren. Maar piepten ook even onder het dak naar de ruime loft met open badkamer en liepen even binnen in de duplexbibliotheek, alles even indrukwekkend. Beneden is er nog een grote zitruimte en een ontbijtkamer waar kaarsen, oude flessen, antieke stolpen en andere rekwisieten bijeenstaan, en waar we een ontbijt met een gekookt eitje en alles erop en eraan geserveerd krijgen, inclusief vers fruitsap. Kortom, dit is een absolute topper.

Casa Ciolina telt vier kamers die tegen 95 of 135 euro worden verhuurd (5 euro per persoon extra voor wie slechts één nacht blijft). Op vrijdag is er een diner met wijn à 45 euro per persoon, op zaterdag een culinair festijn voor 75 euro, op zondagmiddag ‘koken op de koer’, een culinaire lunch voor 55 euro.

Pierre Darge

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content