Wie ? Tine Lens, 30, werkt in café In de Roscam, in cinema Cartoon’s, en freelance in de journalistiek en filmregie. Woonbuurt : op ’t Zuid in de Brederodestraat tussen de jonge gezinnen en Turkse en Marokkaanse winkeltjes.

HET VRIJDAGGEVOEL

’s Vrijdags gaat café In de Roscam al om 9 uur open. Dan is het markt met kleren, meubelen, fietsen, antiek. Het plein stroomt dan vol, van clochards tot studenten die hun kot willen inrichten. Vanachter het raam kun je met een kop koffie het hele circus aanschouwen. Ons publiek gaat van modestudenten, die vlakbij studeren, tot oude mensen die koffie komen drinken en mijn zelfgebakken taart willen proeven. Op vrijdag en zaterdag voel je tegen sluitingstijd, rond 20 uur, dat het weekend wordt ingezet met een aperitief.

ZONDER FACEBOOK

Ik kom uit Heusden-Zolder en woon nog maar twee jaar in Antwerpen. Een gouden tip als je als nieuwkomer mensen wilt leren kennen : werken tijdens de zomerfestivals. Ik heb in de Zomerbar veel van mijn huidige vrienden gemaakt.

BUITENAARDSE ONTDEKKING

Ik heb Linkeroever ontdekt toen ik er een paar dagen op de fiets moest rondrijden op zoek naar een locatie voor een videoclip. De jachthaven, het strandje, de lanen met bomen : het voelt vreemd als je van de overkant naar de skyline van ’t Stad kijkt. Alsof je een andere wereld bekijkt.

BESTE BAKKER

Bakkerij Goossens in de Korte Gasthuisstraat, daar staan ze tot buiten aan te schuiven voor een roggeverdommeke : een klein, grijs rozijnenbroodje.

DAAR IS DE MARK !

Vaste klanten kun je meteen bedienen. Een gebaar volstaat. De Mark, die drinkt zijn koffie met een canderelleke. De Filip neemt altijd een pintje. En er is dat ene koppel : zij altijd een cavaatje, hij een Duvel, en elk een dagsoep.

LUI HANGEN

Op een vrije dag ga ik naar de film in de Cartoon’s of hang ik in de Permeke-bibliotheek met een vriend, om daarna een kop koffie te drinken. Nadien wandelen we langs de Chinese straat, supermarkt Sun Wah in, om thuis te improviseren met de ingrediënten.

SECOND HAND

My Ohm is een gezellig tweedehands-winkeltje op de Vrijdagsmarkt met kleren, schoenen, handtassen. Vlakbij zit Tipi’s in de Nationalestraat, ook tweedehands-spullen. Chelsea is een zalig winkeltje in de Kloosterstraat met tweedehandse cd’s en platen.

Haar en make-up

Sigrid Volders.

Productieassistent

Jorg Strecker.

Verkoopinfo : p. 145

“Als je van Linkeroever naar de skyline van ’t Stad kijkt, dan zie je een andere wereld.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content