Door Peter Van Dyck / Foto: Wouter Van Vaerenbergh

Actrice / zangeres“Gooi ik het decor van Jukebox 2000 weg ?”vroeg onze boekingsagent toen hij zijn magazijn leegmaakte. Je hoorde er zijn hint in door : “Zou je geen herneming overwegen ?” Uit pure goesting zeiden we “ja”.

De toonaard van een aantal nummers moest verlaagd worden voor Nele en mij . Onze stem is gezakt door het goeie leven.

Er is de voorbije zes jaar veel veranderd. Toen had je in het theater of op tv nauwelijks programma’s met Nederlandstalige liedjes, terwijl er nu een heropleving is. Het is mooi om te zien en het bevestigt ook dat Jukebox 2000 destijds een fijn idee was.

Nee, het knaagt niet dat ik mijn eigen muzikale ei nog niet heb gelegd. Als ik voor mezelf een nummer schrijf, voel ik me snel gefrustreerd. Een liedje pennen voor El Tattoo Del Tigre lukt me wél, omdat dat een gerichte opdracht is. Maar welke richting mijn muziek uit zou moeten, daar ben ik lang nog niet uit. Tegen mijn zestigste zal ik met mijn solodebuut naar buiten komen, rockster worden en me op de drugs storten ( lacht).

Nochtans was zingen mijn eerste liefde. Klassieke zang paste bij me, als jong meisje kleurde ik graag binnen de lijntjes. Was mijn grote broer Pieter er niet geweest, met zijn verhalen over Studio Herman Teirlinck, ik zou nooit de stap naar die toneelschool hebben aangedurfd. Ik kwam plots in een totaal andere wereld terecht : maandenlang in een kelder improviseren met Peter Gorissen, een nogal extreme figuur waar ik veel van geleerd heb. Dat stond haaks op mijn ervaringen op de middelbare school. Het brak iets open.

Het moederschap heeft me volledig veranderd, al is het moeilijk te benoemen hoe precies. De liefde voor je kinderen is zo groots en alles overheersend. Verrijkend, maar ook vermoeiend. Ik vind het moeilijk om een goed evenwicht te vinden met mijn professionele bezigheden.

Ik weet van mezelf dat ik all the way ga, als ik in een project stap. Ik zou haast vergeten dat ik kinderen heb. Mijn oudste zoontje Luis Oscar wordt soms gek van het uithuizig zijn en van de onregelmatige uren. Dat bezorgt me een schuldgevoel en doet me nadenken over mijn eigen opvoeding. Ik kom uit een heel warm nest, met een moeder die er altijd was. Ik heb het moeten opgeven om dat als maatstaf te nemen.

Ik zal nooit weten hoe mijn kinderen zich voelen, als halve Mexicanen. Hoe beleven ze het als wij Mexico bezoeken ? Daar ben ik heel benieuwd naar.

Ik kon lang niet mijn achterste schudden bij El Tattoo Del Tigre, zoals de Cubaanse danseressen dat doen. Pas toen ik zwanger was van Luis Oscar slaagde ik daarin. Ik besefte : nu zit er letterlijk latinobloed in mij.

Eerst was mijn relatie met Roman één groot avontuur. Pas na enkele jaren valt je op dat je toch heel anders in het leven staat. Ik ben een stresskip die niets liever doet dan haar agenda vol te plannen. Roman is de tegenpool. Laat maar waaien, is zijn filosofie. Hij maakt zich zelden druk. In het begin werd ik helemaal rustig van zijn aanwezigheid.

Ik ben ongelovig : dat is al een groot verschil. Het moet fijn zijn om te geloven, als je het gevoel krijgt stuurloos te zijn, maar ik kan het niet.

Troost vind ik in mijn vriendschappen. Mijn vrienden zijn de enigen die me écht kunnen helpen als ik me slecht voel. Ik heb hen nodig om uit de problemen te geraken, meer dan mijn familie.

Ik heb een clubje vriendinnen : de Kippen. We kennen elkaar al van toen we klein waren en de meesten staan ver van de theaterwereld, wat heel verfrissend is. Op ons zestiende zijn we met die bende een weekje gaan kamperen. Sindsdien houden we maandelijks een kippenetentje. Eén keer per jaar gaan we op weekend. Vroeger waren die weekends heel actief, maar sinds iedereen kinderen heeft, houden we het bij slapen, eten en veel drinken. Ooit presteerde een van de Kippen het om biochocolade zonder suiker te kopen. Zij wordt daar nu nog om gepest. Op kippenweekend staat enkel vetzakkerij op het menu.

Door Peter Van Dyck I Foto : Wouter Van Vaerenbergh

Tine Embrechts (32) acteert en zingt. Samen met Lucas Van den Eynde en Nele Bauwens herneemt ze Jukebox 2000, het Nederlandstalige liedjesprogramma dat ze zeven jaar geleden samenstelden en twee seizoenen lang veel succes oogstte. Première op 20/9 in De Roma in Borgerhout. Info : www.jukebox2000.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content