Tijd kost geld

Volgens het Franse doorverkoopplatform Vestiaire Collective zitten vintage horloges in de lift. Samen met juwelen zijn ze goed voor zeventig procent van de omzet. Welke modellen zijn volgens hen op termijn de beste investering?

1– De Omega Speedmaster is het eerste en enige horloge dat gedragen werd op de maan. Ook de chronograaf die vijftig jaar later verscheen, wordt een mooie toekomst voorspeld (nieuwprijs 4600 euro).

2– De Rolex GMT-Master II werd in de jaren vijftig ontworpen in samenwerking met Pan American Airways en toont in één oogopslag het uur in twee tijdzones. Van Rolex halen ook de Cosmograph Daytona en Lady Datejust de top vijf (nieuwprijs 9200 euro).

3– Een achthoekige kast, zichtbare schroeven, het tapisseriemotief op de wijzerplaat: de in 1972 geïntroduceerde Royal Oak van Audemars Piguet is een icoon onder luxueuze sporthorloges (prijs op aanvraag).

4– Legertanks inspireerden Cartier al in 1919 tot een vierkant horloge. Veel fans verkiezen de in 1996 gelanceerde Tank Française, wegens zijn metalen polsband en sportieve look (nieuwprijs 3800 euro).

Tijd kost geld
© GF
Tijd kost geld
© GF
Tijd kost geld
© GF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content