Een wekelijkse update uit de coulissen van modeland, door Tiany Kiriloff, trendwatcher en fashionista pur sang.

FROM PARIS WITH LOVE

Geen stad ter wereld ademt meer creativiteit uit dan Parijs. Een bezoek aan de lichtstad levert dan ook steevast interessante adresjes en namen op.

Houd zeker het werk van de Canadese ontwerpster Calla Haynes in de gaten. Haar vrouwelijke korsetjurkjes met felle prints staan niet alleen op mijn verlanglijstje (www.calla.fr). Net als de originele juwelen van de Parijse Isabelle Prat trouwens. Zij laat zich inspireren door woorden uit stripverhalen en maakt er grappige tekstballonjuweeltjes van (www.lamomebijou.com). Loop ook zeker even binnen bij Hotel Particulier, de exclusieve en prachtig ingerichte boetiek van de zusjes Roggwiller. De winkel ligt verdoken in het midden van de wijk Montorgueil, maar biedt een schat aan labels van jonge ontwerpers, beautyproducten en accessoires voor hem en haar. (15, Rue Leopold Bellan, 75002 Parijs, www.hotelparticulier-paris.com). Wie graag een nachtje wil logeren in de lichtstad, raad ik een verblijf aan in het stijlvolle Hotel Amour. Ook de hippe Parisiens vinden de weg naar dit kleine, maar gezellige hotel met uitstekend restaurant. Het ontbijt is een echte aanrader. (8, Rue Navarin, 75009 Parijs. Info : www.hotelamourparis.fr)

Resorttas LIMITED EDITION

Luxemerk Louis Vuitton maakt een wereldreis en stopt dit voorjaar in het mondaine… Knokke ! Twee jaar geleden lanceerde Vuitton de collectie Neverfull met elegante draagtassen, gewijd aan exclusieve badsteden en skioorden van over de hele wereld. Zo pronkten onder meer St. Barths en Saint-Tropez al op een tas. De limited edition handtas is versierd met het bekende monogram van Louis Vuitton en de plaatsnaam van de uitverkoren bestemming. Neverfull Knokke kost 875 euro en is enkel beschikbaar in de Vuitton-boetiek van Knokke. Geïnteresseerden moeten zich haasten, want er zijn slechts 175 exemplaren beschikbaar.

Louis Vuitton, Kustlaan 271, 8300 Knokke.

Info : 050 63 06 50 en www.louisvuitton.com

Boompje planten SNEAKERS

Koop een paar sneakers en plant een boom. Zo wil het jonge, Franse merk Faguo zijn bijdrage leveren aan de mode én de planeet. Voor elk verkocht paar ter waarde van zestig euro wordt een deel van de opbrengst rechtstreeks doorgestort naar een erkende kweker die zorgt voor de aanplanting van het geschonken groen. Na één jaar staat de teller in thuisland Frankrijk op meer dan 3000 geplante bomen. En er is meer : de verpakking en verzending van de sneakers gebeurt door een hulpcentrum dat mindervaliden begeleidt en de kans geeft een betaald beroep uit te oefenen. Ook de frisse kleuren en het retrodesign maken van deze ‘groene schoenen’ echte must haves voor de zomer. EDW

De sneakers zijn te koop via de website of onder meer bij Tarmak,

Stationsstraat 86 in Sint-Niklaas. Info : 0497 97 90 92 en

www.faguo-shoes.com

Hollands wit CAPSULECOLLECTIE

Basisstukken die niet mogen ontbreken in je garderobe : een zwart jurkje, een wollen jasje, een klassieke pantalon en natuurlijk een mooi wit hemd. Dit seizoen nam het Nederlandse ontwerpersduo Viktor & Rolf het jurkje al onder handen met de capsulecollectie Black Dress, komende winter is het de beurt aan het hemd. Het resultaat is een collectie van vijf witte dameshemden, rijkelijk versierd met de theatrale tierlantijntjes die we gewoon zijn van het eigenzinnige paar : grote en kleine strikken, ruches en drapage van zijde. Het ultieme bewijs dat basics niet saai hoeven te zijn. EDW

De collectie is beschikbaar vanaf mei. Prijs op aanvraag.

Info : www.viktor-rolf.com

Isabelle De Bremaeker; Samenstelling Ellen De Wolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content