Een koppel creëerde in het achterland van De Haan een New England-sfeer in een achttiende-eeuwse hoeve.

Duinhof, Ringlaan Noord 40, 8420 De Haan, 059 24 20 20, fax 059 24 20 39, www.duinhof.be, info@duinhof.be.

Jan Vermast is een meerwaardezoeker. Twaalf jaar geleden nam hij in De Haan het hotel Carpe Diem over en zorgde voor een frisse aankleding en aanpak. Twee jaar geleden hield hij die taak voor bekeken en ging op zoek naar een nieuwe uitdaging. In dezelfde badstad, zo’n 500 meter achter de kustlijn, stootte hij op het Duinhof, waarvan hij nu zegt dat het alles had, behalve een ziel. In vier maanden tijd hertekende hij het interieur, liet in de tuin een verwarmd zwembad graven, gaf het een ziel en vond in Anne Windels de perfecte evenknie om het nieuwe project verder uit te bouwen.

Anne is biologe, werkte in de marketing en communicatie maar vond het daar na vijftien jaar stress en schaalvergroting welletjes. “Ik had geen tijd meer voor mezelf en besefte dat ik naar iets kleiners zocht. Ik had eerst aan een b&b gedacht, liep toen twee jaar school in diverse hotels en leerde onderweg Jan kennen, die ook op zoek was naar een nieuwe start.”

Het Duinhof bestaat langs de straatzijde uit een gerestaureerde achttiende-eeuwse hoeve waar langszij met oude materialen een vleugel werd aangebouwd. In de hoeve is er ruimte voor kleine seminaries, in het nieuwe deel werden elf kamers en één suite ingericht die alle uitzien op tuin en zwembad. Zelf logeerden we in kamer drie op de benedenverdieping, waar een grijsgroene toon overheerst en een kingsize litbâteau de aandacht trekt, dat later trouwens van uitstekende slaapkwaliteit zal blijken. Aan de muren hangen ingelijste oude foto’s van zeilboten, sober, keurig, klasse. In de gang vindt de bezoeker schaalmodellen van zeilboten, maar de meesten haasten zich meteen na aankomst naar de sauna of naar de zitruimte met de kleine open haard, waar de muren behangen zijn met een Schots ruitmotief. Men zakt er weg in de fauteuils, leesvoer en een honesty bar met een kist sterke drank binnen handbereik, en tegen de muur hangen ingelijste oude foto’s van het brouwerijleven. ’s Avonds wordt er op vraag van de gasten een spaghetti, een salade du chef, een croque monsieur of een andere snack opgediend, zodat men de deur niet meer uit hoeft. Het ontbijt wordt als buffet in de aanpalende ruimte geserveerd, bij beter weer op het terras met modern meubilair.

Voor actieve vakantiegangers ontwierp Jan Vermast ook het fietsparcours Van Duin naar Hof, dat langs verscheidene oude hoeves voert waar men een ijsje, een snee boerenbrood, vers appelsap of een geitenkaasje kan proeven. De fietsen worden daarbij gratis ter beschikking gesteld.

Het Duinhof telt elf kamers (100 à 125 euro) en één suite (160 euro). Singles betalen 80 à 95 euro voor een overnachting met ontbijt. De GrandHeritageShortBreak (twee overnachtingen, diner en afternoon tea) kost 160 euro per persoon.

Tekst en foto’s Pierre Darge

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content