:: The Beacon, Tea Garden Lane, Rusthall / Tunbridge Wells, Kent, TN3 9JH, Groot-Brittannië, +44 1892 524 252, www.the-beacon.co.uk.

www: Meer hoteltips op het.reiswijzers.net

Een historisch stadje in een heuvelend landschap : al eeuwenlang trekt deze lieflijke streek bezoekers aan, die in The Beacon rustig kunnen verbroederen met de locals.

“Wilt u een room with a view of een room with a bath ?” vraagt John Cullen aan elke reiziger die een paar kilometer buiten Tunbridge Wells de lange oprijlaan naar The Beacon heeft genomen en bij het negentiende-eeuwse gebouw langskomt. John en Di hebben slechts drie kamers, en de derde is een single en al bezet. Omdat het wintert, de natuur er wat verlept bijligt en het uitzicht daardoor al een beetje bedorven is, kiezen we voor de Georgian Room, die over een alleraardigst heupbad in de betegelde badkamer beschikt. De kamer is heel fraai bemeubeld met antieke stukken en heeft een erker die aan de voorzijde op de oprijlaan uitkijkt. Er is ook een kleine haard, maar die is buiten gebruik.

Het huis staat op tien hectare land dat naar de vallei afloopt en waar zich drie vijvers bevinden, waarvan eentje helemaal opgeknapt werd en met karpers bevolkt. Passanten kunnen er een dagvergunning kopen om te vissen en dat moet ’s zomers een heerlijke bezigheid zijn op zo’n idyllische plek. Al in de achttiende eeuw kwamen adellijke lui er langs omwille van de bron, veertig jaar voordat het stadsgedeelte The Pantiles openbloeide rond weer een andere bron. In 1845 ontstond in de vallei achter The Beacon een Tea Garden en veertig jaar later liet Sir Walter Harris, een luitenant van de City of London, er met zeer bekwame vaklui een huis optrekken. Het huis kende vele eigenaren, was in de Tweede Wereldoorlog een onderkomen voor joodse meisjes op de vlucht en werd na de wereldbrand een hotel.

John en Di ontdekten het in 1989, nadat het twee jaar had leeggestaan. “Alle hout was overschilderd of overtimmerd, het dak moest worden vervangen maar de plafonds, de open haarden en de glas-in-loodramen waren intact. We wilden er een home away from home van maken, zonder op een specifiek publiek te mikken, en het werd meteen een succes.”

Omdat er flink en uitbundig getafeld werd, liet de behoefte aan overnachting zich steeds meer voelen. Een jaar geleden openden de Cullens hun drie kamers, en als de financiën een beetje meezitten, komen er over een jaartje nog twee bij. De prachtige bar met gesculpteerde houten haard, waar een pond boete betaald wordt voor elke gsm die rinkelt, en het restaurant met de glas-in-loodramen, de verzameling oude radio’s en de ingelijste collectie stropdassen zijn ontmoetingsplaatsen voor de locals, zodat reserveren absoluut noodzakelijk is. Kortom, het is een heerlijke plek, op enkele kilometers van de historische stad.

The Beacon telt drie kamers, die tegen 68,5 pond (98 euro) voor een single en tegen 97 pond (138 euro) voor de doubles verhuurd worden, inclusief Engels of continentaal ontbijt.

Kort

Ligging : in de natuur

Sfeer : eigenzinnig

Reistijd : anderhalf uur rijden van Dover

Prijsklasse : niet goedkoop

Tekst Pierre Darge

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content