The Addresses, Vila Real de Santo Antonio (nabij Faro), Portugal uitgetest door Amélie Rombauts

The Addresses, Vila Real de Santo Antonio (nabij Faro), Portugal. © Francisco Noguiera

Waarom boeken? Om even weg te zijn van je dagelijkse to-dolijst en het altijd maar plannen voor werk, kinderen en vrije tijd. Hier zijn de beste belevenissen uit de buurt al grondig voor jou onderzocht en in een adressenboek gegoten. Eenmaal aangekomen kies je à la carte wat te doen of waar te eten, volgens je goestingdu jour. En dat allemaal in een interieur en omgeving waarmee je Instagram zal ontploffen.

Uitbaters: artdirector Ludovic Beun en wijnhandelaar Bert Jeuris, die met hun concept het beste van hun Portugal met anderen willen delen.

Aantal kamers: Casa Três is het nieuwste en derde vakantiehuis van The Addresses in de Algarve, met twee slaapkamers met zithoek, en eventueel een kinderbed, en een derde kamer zonder. Elk voorzien van een kingsize bed en en suite badkamer met lokale biologische producten.

De sfeer: een onopvallende gevel in het oude stadscentrum van Vila Real de Santo Antonio verbergt een oase van rust, inclusief patio met zwembad en stokoude citroenboom. Het Gentse Studio Stories gaf het huis de ziel terug van de handelsreiziger die er ooit woonde. Designmeubilair, handgedraaide keramiek en bijpassende kunstwerken zijn afgewerkt met een vleugje Braziliaanse flair.

Super-de-luxe: als gast mag je rekenen op de toegewijde diensten van Mario, de één-uit-de-duizend concierge. Hij verwelkomt je niet alleen, hij kent ook de beste restaurants en boekt er meteen een tafel. Met plezier regelt hij een deep tissue massage aan huis, een excursie te paard of met de wagen en vult je koelkast met alles wat je wilt. Een onverwacht probleem? Mario fikst het. Paste hij in een koffer, je nam hem zo mee naar huis.

De buurt: dit kuststadje ligt tussen de Middellandse Zee en de Guadiana, de rivier die Portugal van Spanje scheidt. Om de hoek huur je een fiets waarmee je naar koele naaldbossen trapt, het strand van Vila Real of de ferry die je naar Spanje brengt. De trip naar het idyllische klifdorp Cacela Velha door het natuurreservaat Ria Formosa moet je – liefst te paard – gedaan hebben. Bij valavond eindig je op het strand van Fabrica, een van de mooiste kuststroken ter wereld. Kippenvel gegarandeerd.

Casa Três, vanaf 1200 euro per week, extra services niet inbegrepen. In de ruime omgeving zijn twee andere huizen te huur, telkens met een ander verhaal en andere adresjes. theaddresses.com

The Addresses, Vila Real de Santo Antonio (nabij Faro), Portugal uitgetest door Amélie Rombauts
© Francisco Nogueira
The Addresses, Vila Real de Santo Antonio (nabij Faro), Portugal uitgetest door Amélie Rombauts
© Francisco Nogueira

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content