Dirk Hendrickx, de man van de Hasseltse brasserie De Groene Hendrickx, opende De Goei Goesting, een elegante en sfeervolle rotisserie, die tegemoetkomt aan hedendaagse behoeftes.

PIETER VAN DOVEREN – FOTO JAN CAUDRON

Open van 12 tot 14 en van 18 tot 21.30 uur”, staat er vermeld op het visitekaartje van rotisserie-restaurant De Goei Goesting: gaat men in Limburg onder de wol op het uur dat men in Parijs aan tafel gaat? Nee, het is eigenaar Dirk Hendrickx die vroeg naar bed wil. Na zijn druk bezochte brasserie De Groene Hendrickx, gelegen aan de Hasseltse Zuivelmarkt, en het ambiancecafé De Kroon heeft de succesvolle horecaondernemer genoeg van het nachtleven. Dirk Hendrickx liep al een tijdje met een ei en zocht een geschikte ‘nestplaats’. Het werd een voormalig architectenbureau, ondergebracht in een gerestaureerd pand uit 1750, gelegen naast de woning van de huisdokter naar wie de straat werd vernoemd en op een steenworp van de Kapelstraat, de chique winkelstraat. Het licht valt gul binnen door de grote ramen aan de straatkant en via het glazen dak van de uitbouw naar achteren. De ruimtes werden heringericht met gebruik van hout in natuurtinten en steen. De zon moest permanent schijnen, dus werden de muren in oker gekwast en werd deze warme kleur gecombineerd met zuiders olijfgroen. In het midden van het rustgevende decor kwam de open keuken, een bedrijvig epicentrum uitgerust met een monumentale rotissoir van Molteni. Het kokkerellen gebeurt in het zicht en dat schept vertrouwen; bovendien creëren de bewegingen en de geluiden van de koks extra ambiance. Voeg daar nog vriendelijk zaalpersoneel aan toe en de successformule staat als beton. De Goei Goesting viel vanaf de eerste dag in de smaak: ’s middags bij winkelende dames, bediendes van de omliggende banken of bezoekers van het nabijgelegen hotel en ’s avonds bij groepjes vrienden en paartjes, die komen om in een elegante omgeving te ontspannen en te genieten van verzorgde bereidingen.

Wij kwamen om 18.30 uur en mochten ons, zoals later bleek, gelukkig prijzen dat er nog een tafeltje vrij was. De spijskaart is gevarieerd, vlees- of visbereidingen à la broche zijn specialiteit en de Franse vertaling wemelt van de fouten. De wijnkaart werd samengesteld door twee wijnconsultenten ( Hans Christiaens en Frank Fisette) en vermeldt twaalf rode en twaalf witte wijnen, waarbij slechts twee wijnen beneden de 25 euro. Geen wonder dat de huiswijnen populair zijn: een witte Chardonnay, Fleur du Sud uit de Languedoc of een rode Syrah, Domaine du Roc, Minervois (beide 15,70 euro). In ons geval werd het een Château de St. Cosme, een heerlijke, intense, warme en kruidige Gigondas 1999 (34 euro).

De twee voorgerechten waren: prima terrine van ganzenlever, gegarneerd met poeder van gedroogde Hasseltse speculaas, siroop van Heidebitt en getoast briochebrood (13,50 euro) en een carpaccio van beenham met gemarineerde ganzenlever en salade als minder interessante combinatie, waarbij het op de spijskaart beloofde notenbrood achterbleef (10,40 euro). Hoofdgerechten waren: moot van zeeduivel à la broche, op het bord gebracht met een zuiderse ratatouille en infusie van rozemarijn (20,90 euro) en het uiterst smakelijke vlees van Châteaubriand, geserveerd met dikke frieten (van binnen heerlijk fondant), bearnaisesaus en salade (21 euro). Omdat wij tevreden waren en ons budget van 50 euro per persoon reeds overschreden was, werd het nagerecht overgeslagen.

Restaurant-rotisserie De Goei Goesting: Dr. Willemsstraat 26, 3500 Hasselt. 011 32 52 82. Woensdagmiddag gesloten. Reserveren is aanbevolen.

www.degoeigoesting.be, info@degoeigoesting.be

Keuken: 6,5/10

Sfeer: 8/10

Service: 7/10

Prijs/kwaliteit 6/10

Dirk Hendrickx en vriendin An Bollen die hem af en toe bijstaat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content