Igor Sleuwaegen, de succesboy van de aanpalende brasserie Voltaire, en de broers Hans en Jeroen Meus veranderden een oude bobinefabriek in het wereldrestaurant Boardroom en het wereldhotel Boardhouse.

PIETER VAN DOVEREN – FOTO JAN CAUDRON

Igor Sleuwaegen is een jonge ondernemer. Met wat hij verdiende in het studentencafé Art Mania, aan de Leuvense Oude Markt, opende hij vijf jaar terug brasserie Voltaire (J. Vandenbemptlaan 6a, Heverlee). Voltaire is ondergebracht in een vroegere fabriek, die met recuperatiemateriaal uit een klooster werd omgebouwd tot een stemmige brasserie. Bezoekers kunnen in Voltaire kiezen tussen het ‘boothuis’, de brasserie, de bibliotheek, de oranjerie of het met groen omgeven terras. Gegoede burgers, professoren, dokters, studenten met geld en yuppies komen er in groten getale ontspannen bij avontuurlijke bereidingen met exotische producten. Aangemoedigd door het success besloot ‘Igor de overwinnaar’ ook de aanpalende bobinefabriek in te palmen. Het pand werd verbouwd en met smaak heringericht tot het kosmopolitisch restaurant Boardroom met het bijbehorend intiem hotel Boardhouse en vergaderruimtes. Hans Meus en zijn jongste broer Jeroen staan in voor de dagelijkse gang van zaken. Jeroen is chef-kok. Hij kreeg een opleiding in de school Ter Duinen, ging in de leer bij Bruneau (Brussel) en was onder meer chef-kok van het nabijgelegen restaurant Le Fil.

In Boardroom en Boardhouse doen enthousiaste, jonge mensen hun ding, dat wil zeggen: ze koppelen een comfortabele, hedendaagse inrichting aan een jonge bediening (‘vlot en attent’) en een jonge keuken (‘origineel en avontuurlijk’).

Wij kozen de achterliggende zaal, die is gereserveerd voor niet-rokers. De ruimte is een door licht overgoten hangar met glazen dak, kale beige muren, Japanse schuifdeuren, fraaie zetels bekleed met kastanjebruin leder en tafelbladen van tropisch wengéhout, waarop een reep stof ligt. Via kijkgaten heb je zicht op het keukengebeuren. Wij waanden ons in een trendy brasserie in New York. De neokoloniale inrichting is actueel, mooi, strak, aangenaam nieuw-chic en niet ongezellig. De vloer is van in de massa gekleurd industrieel beton, dat als tegels werd ingezaagd. Ook het buitengebeuren kreeg zo’n vloer, wat het ‘pleingevoel’ moet opwekken.

De gerechten op de spijskaart kunnen allemaal in kleine of grote porties worden besteld (dus geen onderscheid tussen voor- en hoofdgerechten) en toont dat de koks ‘grenzeloos’ veel fantasie hebben (brandade van gerookte paling in ’t groen: 9 of 16,70 euro, trio van Scandinavische bruschetta’s en aardappelsalade: 9,1 of 16,80 euro enz.). Klantvriendelijk zijn de vier formules, waarbij men telkens vrij van de spijskaart mag kiezen: light-board = voorgerecht plus voorgerecht (18,50 euro of 37,20 euro met dranken à volonté), pure-board = (idem + dessert :25,30 euro of 43,80 euro all-in), full-board (32,30 of 50,70 euro all-in) of fancy-board (41,80 of 62,10 euro all-in). Op de bijbehorende drankenkaart zijn de flessen wijn ingedeeld naar smaak, wat voor mindere wijncracks een hele uitkomst is.

Wij kwamen met twee en kozen full-board all-in. De eerste gang bestond uit: jakobsschelpen, veel en vers, met gewokte pompoen, jus van gember, soja en oestersaus, sneeuw van sjalot en perkament van gedroogde courgette en spek. Aan de andere kant van de tafel prijkte een ring van courgette, royaal gevuld met gerookte paling, afgetopt met gefrituurde vermicelli en omgeven door coulis van groene kruiden. De tweede gang bestond uit kikkerbillen met knoflook- en aardappelmousseline, peterseliesiroop en tomatencompote. Aan de andere kant kwam rundcarpaccio met raketsla, gedroogde tomaat, ciabattakorstjes en Parmezaanse kaas. Loempia van banaan met tamarinde-espressocaramel en ahorngranité sloot deze originele maaltijd af. Wij waren in onze nopjes over de avontuurlijke bereidingen (alle smaken zaten goed) en de bijbehorende, royaal geschonken Franse en Portugese wijnen.

Restaurant Boardroom: J. Vandenbemptlaan 6/2, 3001 Heverlee. Tel. 016/31 44 55.

www.boardroom.be Zondag en zaterdagmiddag gesloten. Hotel Boardhouse: www.boardhouse.be, info@boardhouse.be. Kamers vanaf 75 euro.

Beoordeling

Keuken: 7/10

Sfeer: 8/10

Service: 7/10

Prijs/kwaliteit: 7/10

Van voor naar achter: baas Igor Sleuwaegen, chef-kok Jeroen Meus en broer Hans die instaat voor de dagelijkse gang van zaken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content