Eigenaar/chef-kok Alexandre Masson en sommelier Fabrice Briers presenteren Le Prévot: een prettige bistro met klasse, voor burgers met smaak.

L e Prévot ligt in een wijk waar parkeerplaats schaars is. Het restaurant is meer dan een populaire wijkbistro: dat merk je aan de gegoede burgers die hier de tafeltjes bezetten en aan de keurige maître d’hôtel-wijnkeldermeester. Stijlvol maar zonder stijfheid: zo gaat het er aantoe in deze vroegere beenhouwerij. Er zijn twee eetzaaltjes die ieder op een andere straat uitgeven. Het open keukentje bevindt zich tussen de twee zaaltjes, in het hogergelegen achterhuis. Facettegels tegen de muur, pistachekleurig geschilderd houtwerk, smaakvol doch eenvoudig gedekte tafels, muurbanken bekleed met stoffen met klassiek Frans motief, spiegels en Franssprekend personeel brengen de sfeer van een Parijse bistro. In de keuken is een blozende kok zichtbaar: Alexandre Masson. Hij werd in Mol geboren, in het Frans opgevoed, studeerde informatica en behaalde zijn diploma hotelmanagement. Omdat koken zijn lust en leven is, nam hij ruim vijf jaar terug Le Prévot over. De autodidact ontpopte zich tot een respectabele chef-kok die te werk gaat met rede en gevoel. Masson blijft trouw aan de regels van de seizoenkeuken en groenten nemen een belangrijke plaats in. Er is een gevarieerde spijskaart met vermakelijke en smakelijke gerechten, die wordt ondersteund door een wijnkaart die met kennis van zaken werd samengesteld door sommelier Fabrice Briers. Deze wijnkeldermeester behaalde zijn diploma aan de wijnacademie van Mâcon-Davayé en weet waarover hij het heeft. Spijs- en wijnkaart zijn beide Frans geïnspireerd. Wij kozen het themamenu, dat was gewijd aan de Spaanse keuken (1450 fr.). Het werd begeleid door verrassende Spaanse wijnen (750 fr.), gevonden door Johan Sterckx en Wim Vanleuven van de opkomende wijnfirma Buena Vida. Met steranijs gemarineerde sint-jakobsschelpen met geprononceerd schaafsel van mojama (gedroogde tonijn) kregen een glaasje frisse en levendige 1998 Penedès Xarel.lo d’Anyada van Albet i Noya. Bij kleine, met stokvis gevulde inktvisjes in coulis van rode paprika, kwam een krachtige, karaktervolle 1998 Priorat Barranc dels Closos, Garnacha Blanca 90%. Speenvarken, op twee manieren bereid en opgediend met kool, spruiten en linzen, werd perfect begeleid door een rustieke 1998 Priorat Giné Giné, Garnacha y Cariñena, een rode wijn met volheid en fruit. Deze excellente maaltijd werd afgesloten met peer in saffraansiroop en chocolademousse met flinterdun, krokant chocoladedeeg. De zoetigheden werden gepast begeleid door een glaasje moscatel. Le Prévot is een adresje om te koesteren.

Le Prévot: Victor Greysonstraat 93, 1050 Brussel. Tel. 02/644.37.78. Dagschotel 350 fr., lunch 750 fr., marktmenu 1050 fr., maandelijks themamenu 1490 fr. en 750 fr. voor het bijpassende wijnarrangement. Gesloten op zaterdagmiddag en zondag. XXXX (vierkoksmutsjes)

De beoordeling van de keuken gaat van 1 tot 5 koksmutsjes: 1 = negatief; 2 = redelijk; 3 = positief; 4 = aanbevelenswaardig; 5 = uitmuntend.

Pieter Van Doveren / Foto Jan Caudron

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content